Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Απάντησε σε Κούγια ο Κουρμπέλης για την Εθνική - Τι είπε για το ξέσπασμά του μετά το Παναθηναϊκός-Βόλος και τον Μπόλονι

Απάντησε σε Κούγια ο Κουρμπέλης για την Εθνική - Τι είπε για το ξέσπασμά του μετά το Παναθηναϊκός-Βόλος και τον Μπόλονι

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουρμπέλης, μίλησε σε συνδρομητικό κανάλι για την εθνική ομάδα, την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τους ποδοσφαιριστές, το ξέσπασμά του στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ μετά το ματς με τον Βόλο, τον Λάζλο Μπόλονι και το πώς μπορεί ο Παναθηναϊκός να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Τι φταίει και δεν έρχονται αποτελέσματα στον Παναθηναϊκό;

"Κυρίως το ψυχολογικό κομμάτι. Αν αναλύσουμε τα πέντε ματς που παίξαμε, σε κανένα δεν πήραμε ό,τι αξίζαμε. Σε κάθε ματς μας που δεν έρχεται αποτέλεσμα, μας επηρεάζει ψυχολογικά. Είναι στα πόδια μας να γυρίσουμε την κατάσταση να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα". 

Πέρυσι τι διαφορετικό έγινε στο κομμάτι της ψυχολογίας; 

"Είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας. Πέρυσι βρήκαμε την ψυχολογία. Είναι ένας μαραθώνιος, δεν είναι 1-2 παιχνίδια. Είμαστε στενοχωρημένοι που δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε (σ.σ. με τον Βόλο). Στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι".

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Βόλο, εσύ και ο Διούδης είπατε πολλά...  

"Δεν νομίζω ότι εγώ και ο Σωκράτης ήμασταν εκτός εαυτού. Δεν γίνεται να χάνεις τους τρεις βαθμούς στο 93' και να μην αντιδράς. Έτσι ειδικά όταν χάνεις τη νίκη μέσα από τα χέρια σου".  

Πέφτει όλο το βάρος επάνω σου. Μιλάς με τον κόσμο, ακούς παράπονα. Τι μπορεί να κάνει ένας αρχηγός;  

"Να ακούσει τους οπαδούς, γιατί και αυτοί περιμένουν κάποια πράγματα και με το δίκιο τους. Ελπίζουμε να βρούμε μια λύση, να είμαστε χαρούμενοι όλοι μας". 

Υπάρχουν πολλές μεταπτώσεις ποδοσφαιριστών. Εσύ είσαι σταθερός παρά τα πολλά ματς. Είναι θέμα ποιότητας κάθε παίκτη; 

"Υπάρχουν μεταπτώσεις, γι' αυτό είμαστε εδώ, γι' αυτό δουλεύουμε, να βελτιώνουμε τα προβλήματά μας. Δουλεύουμε πολύ περισσότερο για όλη τη διάρκεια που πρέπει να είμαστε έτοιμοι".  

Έχετε ήδη αλλάξει τρεις προπονητές. Τι έχει αλλάξει με τον Μπόλονι; 

"Είναι λίγο καιρό εδώ. Δεν έχει δει όλους τους παίκτες ακόμα. Είμαστε πολλοί. Είναι κοντά στον ποδοσφαιριστή, θα έρθει να σε ρωτήσει πώς πηγαίνεις. Αυτό μας αρέσει. Κάνει καλή δουλειά στην προπόνηση και θα αλλάξει γρήγορα το κλίμα". 

Είναι ένας αρκετά έμπειρός προπονητής...

"Είναι έμπειρος, έχει περάσει από μεγάλες ομάδες και το έχουμε ανάγκη, έναν άνθρωπο με εμπειρία".  

Υπάρχει διαφορά νοοτροπίας ξένων και Ελλήνων παικτών; 

"Είμαστε μια ομάδα. Δεν είμαστε Έλληνες και ξένοι. Κάποιους θα τους πειράζει περισσότερο, άλλους λιγότερο. Για κάθε παίκτη που έρχεται θα πρέπει να υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής. Και εμείς τους βοηθάμε. Έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης".  

Έρχεται το παιχνίδι με τη Λαμία (31/10, 19:30). Σκέφτεστε την παράδοση;  

"Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε κάτι τέτοιο. Σκεφτόμαστε μόνο τους τρεις βαθμούς". 

Πώς θα πάρετε τους βαθμούς; 

"Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η Λαμία παίζει κλειστά στην έδρα της. Να είμαστε πιο αποτελεσματικοί μπροστά στην εστία". 

Είσαι και μέλος της Εθνικής. Αναφέρθηκαν πολλά ονόματα ποδοσφαιριστών. Πόσο σας πείραξε η κριτική από έναν άνθρωπο (σ.σ. Κούγια) που είναι στο ποδόσφαιρο; 

"Δεν αναφέραμε ονόματα, αναφερθήκαμε στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από το ένα αυτί μπήκε από το άλλο βγήκε".  

Η άποψή σου για την Εθνική;

"Είμαστε στο κόλπο. Είμαστε πολύ καλά τελευταία. Σαν χώρα προσπαθούμε να βρούμε κάτι και να βάλουμε φρένο σε κάτι καλό. Τα παιδιά στηρίζουν ο ένας τον άλλον".