Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συνάντηση Αλαφούζου-Λάκοβιτς για τη διαιτησία και τις εκλογές της ΕΠΟ

Συνάντηση Αλαφούζου-Λάκοβιτς για τη διαιτησία και τις εκλογές της ΕΠΟ - Όλα όσα συζήτησαν

Περίπου δύο ώρες πριν από την κατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου την Πέμπτη (2/7) στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση που αφορά τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο και άλλα 15 πρόσωπα που κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού είχε κι ένα άλλο πολύ σοβαρό "ποδοσφαιρικό" ραντεβού.

Συναντήθηκε με τον διευθυντή ομοσπονδιών (και Νο.3 ιεραρχικά) της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα για να "τρέξει" το θέμα του νέου αρχιδιαιτητή και να προετοιμάσει το τοπίο ενόψει των εκλογών στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να κυλήσουν αμφότερα όσο το δυνατόν ομαλότερα γίνεται.

Ο Αλαφούζος, που συνοδευόταν από το νέο πρόεδρο της Super League 1 κι αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, ήταν ο πρώτος από τους επικεφαλής των ομάδων του Big 4 που συνάντησε ή επικοινώνησε μέχρι αργά χθες το βράδυ ο Λάκοβιτς κι αυτό έχει ως ένα βαθμό τη σημειολογία του, σε μία περίοδο απίστευτης "πόλωσης" όπου όλοι "μετριούνται" και "ζυγίζονται" για τις θέσεις τους, τις συμπεριφορές τους και τη συνολικότερη στάση τους.

Οι δύο άνδρες, άλλωστε, έχουν χτίσει μία καλή σχέση την τελευταία διετία, σε συνεχόμενα ραντεβού που έχουν κάνει τόσο στην Αθήνα όσο και στη Νιόν, στα οποία έχουν συζητήσει την κατάσταση γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ελληνική διαιτησία, αλλά και για τον Παναθηναϊκό και το θέμα της ευρωπαϊκής ποινής του.

Η χθεσινή συνάντηση Λάκοβιτς-Αλαφούζου επικεντρώθηκε κυρίως σε δύο σκέλη: ελληνική διαιτησία/νέος αρχιδιαιτητής και εκλογές ΕΠΟ.

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού συμφώνησε πως υπήρξαν πολλά βήματα προς τα μπροστά στο θέμα της διαιτησίας απ’ τη ημέρα που πέρασε υπό την "επιτροπεία" της UEFA, αλλά κατέθεσε και συγκεκριμένες ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα και το έργο του Βίτορ Μέλο Περέιρα, με τις οποίες δεν διαφώνησε ο Σέρβος.

Και για την UEFA άλλωστε, η διετής παρουσία του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή στην Ελλάδα δεν κρίνεται επιτυχημένη και γι’ αυτό θα οδηγηθούν σε αντικατάστασή του. με τον Αλαφούζο να επισημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα είναι δίπλα στις αποφάσεις που θα πάρει η UEFA πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Από εκεί και πέρα, κατατέθηκαν και διάφορες σκέψεις και προτάσεις από τους πράσινους για το θέμα της διαιτησίας στην Ελλάδα, οι οποίες βρήκαν θετική ανταπόκριση από τον αξιωματούχο της UEFA και γενικά υπήρξε μεγάλη ταύτιση απόψεων πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε ότι αφορά δε, το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του αρχιδιαιτητή, η σκέψη της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας είναι να καταλήξουν σε τρεις υποψηφίους, τα ονόματα των οποίων θα θέσουν σε "μυστική" ψηφοφορία προς ιδιοκτήτες των ομάδων της Big 4 για να καταλήξουν οι ίδιοι και με δική τους "ευθύνη" (χωρίς "δεν ήξερα, δεν ενημερώθηκα") για τον αντικαταστάτη του Περέιρα.

Για το θέμα των επικείμενων εκλογών στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ο Αλαφούζος τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί ένα πρόσωπο που θα είναι κοινής αποδοχής ή που θα συγκεντρώνει τουλάχιστον πάνω του τη θετική διάθεση της πλειοψηφίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως ούτε ο ίδιος είναι ευχαριστημένος με το κλίμα απόλυτης πόλωσης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας πως θα πρέπει επιτέλους να γίνουν βήματα προς τα μπρος κι ένα συνολικό restart του αθλήματος στην Ελλάδα για να μπορέσουν να ανεβάσουν το επίπεδό τους και οι ομάδες και το "προϊόν" συνολικά.

Πηγή: sport24.gr