Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το ξέκοψε ο Λάκοβιτς για αλλαγή στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και νέα ΠΔΕ - Σήμερα μιλάει με τους ιδιοκτήτες των Big 4 για τη νέα ΚΕΔ!

Το ξέκοψε ο Λάκοβιτς για αλλαγή στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και νέα ΠΔΕ - Σήμερα μιλάει με τους ιδιοκτήτες των Big 4 για τη νέα ΚΕΔ!

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, ο Ζόραν Λάκοβιτς συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Γραμμένο και στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν η ολιστική μελέτη των διεθνών συνομοσπονδιών για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο χρόνος τέλεσης των εκλογών, οι πρωτοβουλίες που θέλει να πάρει η κυβέρνηση σχετικά με το εκλογικό σύστημα, η νέα σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και η λήξη τις επιτήρησης της ΕΠΟ από τις διεθνείς αρχές.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ, ο διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται καμία περίπτωση αλλαγών χωρίς τη συναίνεση της Γενικής Συνέλευσης. Παρά ταύτα, δεν εγγυήθηκε για τον χρόνο τέλεσης των αρχαιρεσιών.

Ακόμη έκανε σαφές πως δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα για διορισμό νέας Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής.

Από εκεί και πέρα, όπως έγινε γνωστό, ο Σέρβος αξιωματούχος είχε συνάντηση και με τον υπουργό Επικρατείας το βράδυ της Τετάρτης (1/7), επαναλαμβάνοντας τα ίδια πράγματα και στον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Αυτή την ώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο Λάκοβιτς θα έχει επαφές με τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ της χώρας (Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη και Αλαφούζο)!

Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η νέα ΚΕΔ και ποιος θα είναι ο διάδοχος του Βίτορ Μέλο Περέιρα, για τον οποίο οι FIFA-UEFA έχουν αποφασίσει να δώσουν αποφασιστικό λόγο στους Big 4 του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό).

Στόχος είναι η νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να έχει συγκροτηθεί το αργότερο έως τα τέλη Ιουλίου.