Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βάζει τους Big-4 να αποφασίσουν για τον νέο αρχιδιαιτητή η UEFA - Όλες οι λεπτομέρειες!

Βάζει τους Big-4 να αποφασίσουν για τον νέο αρχιδιαιτητή η UEFA - Όλες οι λεπτομέρειες!

Σε ρυθμούς επιλογής του νέου προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας έχει αρχίσει να κινείται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με τη θητεία του Βίτορ Μέλο Περέιρα να εκπνέει οσονούπω, ο νέος αρχιδιαιτητής θα είναι και πάλι ξένος, αλλά η διαδικασία επιλογής του θα είναι ιδιαίτερη και πρωτοποριακή, διότι ενεργή συμμετοχή στην επιλογή του νέου προέδρου της ΚΕΔ θα έχουν οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ!

Όχι ότι παλαιότερα αποφάσιζαν άλλοι. Πάλι οι «μεγάλοι» αποφάσιζαν ή για την ακρίβεια, εκείνος που ήλεγχε την ΕΠΟ. Όμως, τα τελευταία χρόνια, η ομοσπονδία δεν έχει την επιρροή που είχε παλαιότερα στη διαιτησία, καθώς η ΚΕΔ λογοδοτεί κατά κύριο λόγο σε FIFA και UEFA.

Οι διεθνείς συνομοσπονδίες, ωστόσο, είναι αυτές που θα βάλουν επίσημα στο παιχνίδι τους τέσσερις «μεγάλους». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι FIFA-UEFA θα καταλήξουν σε συγκεκριμένους υποψήφιους αρχιδιαιτητές. Ακολούθως, τα πρόσωπα αυτά θα προταθούν στους Big-4.

Μέσα από μια διαδικασία που θα καθοριστεί από τις FIFA- UEFA, οι τέσσερις «μεγάλοι» θα κληθούν να αποφασίσουν για το ποιον από τους υποψηφίους προκρίνουν! Αυτός που θα τύχει της προτίμησης των ομάδων, αυτός τελικά θα επιλεγεί.

Εξ αρχής θα έχει συμφωνηθεί και το πώς θα παρθεί τελικά η απόφαση στην περίπτωση που υπάρξουν διαφωνίες μεταξύ των ομάδων. Πράγμα εξαιρετικά πιθανό, άλλωστε.

Στη διαδικασία θα συμμετέχει φυσικά και η ΕΠΟ, στην οποία θα υπάγεται και από την οποία τελικά θα προσληφθεί ο νέος αρχιδιαιτητής, όπως συνέβη και με τον Περέιρα.

Ο νέος αρχιδιαιτητής θα είναι εκείνος που θα επιλέξει στη συνέχεια τους συνεργάτες του στην ΚΕΔ.

Ο σκοπός των FIFA-UEFA είναι προφανής: Αποχωρώντας από τη χώρα μας στο τέλος του Ιουλίου, θέλουν με τη διαδικασία αυτή να βάλουν τους «μεγάλους» να πάρουν όλη την ευθύνη πάνω τους, ώστε να εκλείψουν οι φωνές για το ποιος μπορεί να ελέγχει την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Πηγή: sport-fm.gr