Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δύο μήνες πριν την Ίντερ οι συζητήσεις Μπαρτσελόνα-Βαγιαννίδη - Γιατί χάλασε η μεταγραφή του στους Καταλανούς

Δύο μήνες πριν την Ίντερ οι συζητήσεις Μπαρτσελόνα-Βαγιαννίδη - Γιατί χάλασε η μεταγραφή του στους Καταλανούς

Η ιταλική «Gazzetta Dello Sport» αποκάλυψε το πρωί του Σαββάτου πως τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η Μπορούσια Ντόρτμουντ ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωση του Γιώργου Βαγιαννίδη, αλλά ο νεαρός πλάγιος μπακ επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ίντερ μετά το καλοκαίρι, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πράγματι οι Καταλανοί ενδιαφέρθηκαν για τον 18χρονο παίκτη και μάλιστα, είχαν πραγματοποιήσει επαφές με το γραφείο του Ζήση Βρύζα, που εκπροσωπεί τον Βαγιαννίδη, δύο μήνες πριν μπει στο… κόλπο η Ίντερ.

Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα καθυστέρησαν να προχωρήσουν το διαδικαστικό σκέλος της υπόθεσης και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους «νερατζούρι» να διεκδικήσουν τον ποδοσφαιριστή.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν έστειλαν στον Παναθηναϊκό το έγγραφο που όφειλαν τυπικά, προκειμένου να οι επαφές να περάσουν στο τελικό στάδιο και έτσι επωφελήθηκαν οι άνθρωποι της Ίντερ.

Ουσιαστικά το «χαρτί» που έπαιξαν οι Μιλανέζοι και αποδείχθηκε καθοριστικό στην τελική έκβαση της υπόθεσης ήταν ότι έδωσαν στον Βαγιαννίδη την προοπτική της πρώτης ομάδας σε αντίθεση με τη Μπαρτσελόνα που τον προόριζε είτε για τη δεύτερη ομάδα είτε για δανεισμό, προκειμένου να βρει χρόνο συμμετοχής.

Από εκεί και πέρα, πράγματι για τον νεαρό οπισθοφύλακα έδειξε ενδιαφέρον και η Ντόρτμουντ, με την πλευρά του παίκτη όμως να μην εμφανίζεται ιδιαίτερα «ζεστή» στην προοπτική της Γερμανίας και έτσι την υπόθεση να μην προχωρά περισσότερο.