Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ράσταβατς

Ράσταβατς: «Μπορούμε να βγούμε Ευρώπη»

Ικανοποιημένος είναι ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Μίλαν Ράσταβατς με την εικόνα που έχει δείξει η ομάδα του προς το παρόν στα φιλικά παιχνίδια, τονίζοντας ότι οι Αρκάδες μπορούν να εξασφαλίσουν μια θέση στην Ευρώπη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης:

«Είμαι ικανοποιημένος από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής στον Αστέρα, κάναμε κάποια φιλικά παιχνίδια, προσπαθούμε να βάλουμε και άλλα στοιχεία στην αγωνιστική μας εικόνα στην πορεία. Φέτος έχουμε τα απαραίτητα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να φτάσουμε και στις θέσεις της Ευρώπης».

Για την πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη: «Πιστεύω ότι ένα πρόβλημα που επηρεάζει τις επιδόσεις των ελληνικών ομάδων είναι το γεγονός πως η ελληνική λίγκα ξεκινάει αργότερα σε σχέση με άλλες χώρες και δεν είναι έτοιμες οι ομάδες στον βαθμό που θα θέλαμε, αυτό ίσως να είναι μία δικαιολογία ενώ οι ομάδες στοχεύουν στην προετοιμασία του σε αυτή την εκκίνηση. Επίσης, ρόλο παίζει η μεταβατική περίοδος που υπάρχει στην ενσωμάτωση νέων παικτών στο γκρουπ και αυτός ο χρόνος δεν υπάρχει μέχρι την έναρξη των διοργανώσεων».

Για τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν: «Σίγουρα στην Ελλάδα χρειάζεται να κάνουμε κάποιες αλλαγές και πιστεύω ότι θα ήταν μία καλή ιδέα να ανεβάσουμε το επίπεδο των ομάδων και έτσι να έχουν μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ και να μπορούν να κάνουν τα επόμενα βήματα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».