Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ενινγκ

Ένινγκ: «Αν παίζαμε έτσι και με την ΑΕΚ θα ήμασταν στον τελικό»

Ο Μίκαελ Ένινγκ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από τον τρόπο διαχείρισης μιας εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης από τους παίκτες του Άρη. «Είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής τους και θέλω να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια. Κάνανε μεγάλη προσπάθεια και στο τέλος ανταμείφτηκαν με ένα καλό αποτέλεσμα . 

Πριν το παιχνίδι λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε.  Είπα στους παίκτες μου ότι αυτό το ματς, με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν για μας, είναι η ευκαιρία τους να τους μνημονεύουν για πολλά χρόνια».

Ο Μίκαελ Ένινγκ αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του και στην εξυπνάδα που ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του. «Παίξαμε έξυπνα γιατί ξέραμε πότε να κρατήσουμε την μπάλα, είχαμε υπομονή περιμένοντας τις σωστές προϋποθέσεις στην επίθεση και με το μυαλό που παίξαμε, πήραμε το αποτέλεσμα. Αν κάναμε το ίδιο πράγμα στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα με την ΑΕΚ, θα ήμασταν στον τελικό του Κυπέλλου».

Αναφέρθηκε μάλιστα προσωπικά σε κάποιους παίκτες. «Ο Μπρούνο Γκάμα, ο Ματίγια, ο Σάσα, ο Κουέστα αλλά και όλα τα παιδιά έκαναν σπουδαία δουλειά στο παιχνίδι. Οι μικροί μαθαίνουν γρήγορα. Όλα τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ και είμαι περήφανος που είμαι προπονητής τους. 

Μετά το παιχνίδι τους είπα ότι με αυτή τη νοοτροπία δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε στο μέλλον. Τώρα δικαιούνται να ξεκουραστούν. Τους είπα να φύγουν για μερικές μέρες μακριά και να μην ασχοληθούν καθόλου με ποδόσφαιρο. Να ξεκουραστούν και να καθαρίσει το μυαλό τους».