Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Πλησιάζει στον Ολυμπιακό ο Πικέρες» (ΦΩΤΟ)

«Πλησιάζει στον Ολυμπιακό ο Πικέρες» (ΦΩΤΟ)

Ο Χοακίν Πικέρες έχει ξεχωρίσει για το αριστερό άκρο της άμυνας, όπου αναζητά ενίσχυση ο Ολυμπιακός. Αργά χθες τη νύχτα υπήρξαν επαφές με την Πενιαρόλ και στην Ουρουγουάη αναφέρουν πως οι δύο πλευρές έχουν έρθει κοντά.

Πολλές είναι οι πληροφορίες που αναφέρουν πως ο Πικέρες θα φύγει από την Πενιαρόλ και πως προορισμός του θα είναι η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά τα δύο ντέρμπι με τη μισητή Νασιονάλ για το Κόπα Σουνταμερικάνα (15 & 22/7). Μάλιστα, η Πενιαρόλ ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του 22χρονου Ουρουγουανού και έχει εστιάσει στους Έργκαν και Τέουτεν.

Η αλήθεια είναι πως για τον Πικέρες έχουν ενδιαφερθεί πολλοί σύλλογοι από την Ευρώπη. Υπάρχουν ομάδες από Γερμανία και Τουρκία που τον τσέκαραν. Τις τελευταίες ώρες, όμως, ο Ολυμπιακός φέρεται να το προχώρησε το θέμα με την Πενιαρόλ, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστά ακόμα τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης.

Πάντως, το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2022, με την Πενιαρόλ να φέρεται αρχικά να ζήτησε ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Το θέμα, ωστόσο, δεν είναι απλό, γιατί κατέχει το 30% των δικαιωμάτων του. Το άλλο 70% ανήκει στην Ατλέτιο Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο που πρέπει κι εκείνη να συναινέσει.