Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η αντίδραση της ΑΕΚ για την «εξωφρενική» ποινή - Ετοιμάζει έφεση

Η αντίδραση της ΑΕΚ για την «εξωφρενική» ποινή - Ετοιμάζει έφεση

Εξοντωτική και εξωφρενική χαρακτηρίζουν στην ΑΕΚ την ποινή που επιβλήθηκε στους Βασίλη Δημητριάδη, Παναγιώτη Κονέ, Χρήστο Παπαδημητρίου, Γιάννη Παπαδημητρίου και Γιάννη Παπαδόπουλο, για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ την Κυριακή.

Η ΑΕΚ έχει ήδη στείλει έγγραφο στο Μονομελές Πρωτοβάθμιο Δικαστικό Όργανο της Λίγκας κι έχει ζητήσει να πάρει το σκεπτικό της απόφασης, προκειμένου να ασκήσει άμεσα έφεση. Από πλευράς ΑΕΚ τονίζουν πως ούτε η έκθεση του παρατηρητή, ούτε και η ακροαματική διαδικασία δεν δικαιολογούν... μαζική ποινή σε πέντε πρόσωπα. Η έκθεση μιλάει για δύο φραστικές επιθέσεις στον διαιτητή στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και μετά το τέλος του αγώνα, με έναν υβριστικό χαρακτηρισμό. Στην διάρκεια της εκδίκασης τον υβριστικό χαρακτηρισμό («άντε γ..., κ.....»)τον πήρε πάνω του ο Χρήστος Παπαδημητρίου και μάλιστα είπε πως δεν ήταν για τον διαιτητή, αλλά σε οπαδό που του πέταξε μπουκάλι πάνω από την φισούνα. Όπως και το «φεύγεις σαν κλέφτης». 

Εδώ θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως ο Βασίλης Δημητριάδης δεν ήταν καν στην αρχική κλήση, ενώ είχε τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στην διάρκεια του αγώνα. Κλήθηκε με συμπληρωματική, ενώ δεν υπάρχει πουθενά στο κατηγορητήριο για τις φραστικές επιθέσεις στους διαιτητές που αναφέρονται στην έκθεση. Στην ΑΕΚ τονίζουν πως στην ουσία έχουν τιμωρηθεί πέντε άνθρωποι για τις φράσεις «δε σέβεσαι την ΑΕΚ» και «φεύγεις σαν κλέφτης». 

Εντύπωση προκαλεί πως μέσα σε όλα αυτά δεν υπάρχει τιμωρία για παράνομη παρουσία οποιουδήποτε από τους εγκαλουμένους στα αποδυτήρια. Απαλλάχθηκαν όλοι γιατί έγινε δεκτό βάσει της έκθεσης του παρατηρητή πως εκεί είχαν μεταφερθεί από την Αστυνομία για λόγους προστασίας. Δηλαδή έχουν πέσει ποινές αποκλεισμών για ένα μήνα σε πέντε άτομα, για τις προαναφερόμενες φράσεις και χωρίς καν να κρίνεται παράνομη η παρουσία τους στον χώρο των αποδυτηρίων.