Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
412

Η εξήγηση για το «παίξαμε καλά» του Καρέρα και η ευθύνη της ΑΕΚ για το λάθος στη μετάφραση

Από το βράδυ της Κυριακής ορισμένοι φίλαθλοι της ΑΕΚ είναι έξαλλοι με τον Μάσιμο Καρέρα.

«Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει και να λέει ότι παίξαμε καλά», «Μας δουλεύεις ρε Καρέρα;». Αυτές είναι οι πιο λάιτ ατάκες που ειπώθηκαν από κιτρινόμαυρα χείλη ή γράφτηκαν στα social media.

Η εικόνα της Ένωσης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν αποκρουστική και κανένας προπονητής δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος όταν η ομάδα του έχει πραγματοποιήσει τέτοια εμφάνιση.

Το κωμικοτραγικό αυτής της υπόθεσης είναι ότι ο Καρέρα δεν είπε ποτέ ότι «παίξαμε καλά», λέξεις που έγιναν τίτλος σε πολλά ειδησεογραφικά σάιτ και ατάκα χλευασμού από εχθρούς και φίλους!

Όποιος έχει δει το flash interview του Καρέρα και έχει γνώσεις ιταλικών, μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει τι έχει πει. Αν δεν έχει και γνωρίζει κάποιον, μπορεί πάλι να διαπιστώσει πως άλλα ρωτήθηκε, άλλα του μετέφεραν, άλλα απάντησε και άλλα άκουσε ο κόσμος.

Αυτό που είπε ο Καρέρα και βγήκε προς τα έξω δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Στις δηλώσεις που έκανε ο προπονητής της ΑΕΚ μεταφέρθηκε ότι είπε: «Είναι ένα δίκαιο σκορ το 1-1. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με κάτω τη μπάλα περισσότερο, ενώ ο αντίπαλος είχε πολλές ευκαιρίες. Δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τη μπάλα κάτω, δεν είχαμε καλές μεταβιβάσεις και στο τέλος δεχθήκαμε το γκολ. Νομίζω παίξαμε καλά γενικά».

Τι ακριβώς είπε ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ για την εικόνα της ομάδας του; «Ξεκινήσαμε να προετοιμάζουμε το παιχνίδι. Είχαμε δύο τραυματισμούς (σ.σ. του Σιμόες και του Ινσούα) που μας ανάγκασαν να αλλάξουμε τα πλάνα μας. Είχαμε δύο προπονήσεις για να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Μόλις προχθές αλλάξαμε τον τρόπο που θα παίξουμε. Κάναμε πολλά λάθη στη μεταβίβαση της μπάλας από την άμυνα. Αν, λοιπόν, λάβω υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες του αγώνα, δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος».

Όπως γίνεται αντιληπτό, από το «νομίζω παίξαμε καλά γενικά» μέχρι το «αν, λοιπόν, λάβω υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες του αγώνα, δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος», υπάρχει τεράστια απόσταση. Είναι η μέρα με τη νύχτα.

Πάνε να δούμε και γιατί έγινε αυτό.

Από την αρχή της σεζόν υπήρχε θέμα με τον διερμηνέα του Μάσιμο Καρέρα, Ρικάρντο Παπαδημητρίου. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είχε πει αρχικά «όχι» στην ΑΕΚ, αλλά τελικά τον Σεπτέμβριο επέστρεψε στη θέση του.

Ωστόσο, εδώ και λίγες μέρες, λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος, αναγκάστηκε να φύγει εκτός Ελλάδας και η ΑΕΚ αντί να βρει κάποιον επαγγελματία διερμηνέα, χρησιμοποίησε τον φυσιοθεραπευτή της β’ ομάδας που έχει σπουδάσει στην Ιταλία, αλλά επειδή δεν είναι η δουλειά του δεν κατάφερε να αποδώσει σωστά ούτε τις ερωτήσεις ούτε τις απαντήσεις του Καρέρα, με αποτέλεσμα να τον εκθέσει, αφού τον εμφάνισε να λέει πράγματα που δεν έχει πει.