Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πότε θα αποφασίσει για την ένσταση ο Μελισσανίδης - Τι θέλει ο κόσμος της ΑΕΚ

Πότε θα αποφασίσει για την ένσταση ο Μελισσανίδης - Τι θέλει ο κόσμος της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πλέον έχει τον πρώτο και κύριο λόγο για την κατάθεση ένστασης μετά την αδιανόητη γκάφα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά στα τρία τελευταία ματς χρησιμοποιεί αντικανονικά 12 ποδοσφαιριστές, καθώς έχουν ληγμένα ιατρικά δελτία από τις 5 Ιουλίου και μόλις χθες έγινε αντιληπτό το ζήτημα.

Οι διαιτητές έχουν την ευθύνη για να ξεκινήσουν το παιχνίδι και απλά ενημερώνουν τις δύο ομάδες που δεν έχουν κανέναν λόγο πριν την σέντρα.

Μετά το τέλος του ματς, το βάρος της ευθύνης πέφτει πάνω στην ΑΕΚ και σήμερα θα αποφασίσει η διοίκησή της τι θα πράξει (έχει περιθώριο μέχρι και αύριο).

Αν καταθέσει ένσταση για την γκάφα του ΠΑΟΚ, τότε αυτόματα γίνεται δεκτή και ο ΠΑΟΚ χάνει το ματς, ενώ του αφαιρούνται και τρεις βαθμοί, κάτι που σημαίνει ότι η Ένωση εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση και τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League.

Αν δεν την καταθέσει, τότε η ΑΕΚ σχεδόν οριστικά τερματίζει τρίτη στα πλέι οφ και θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Europa League.

Υπάρχει πάντως μέχρι στιγμής μεγάλη πίεση και ρεύμα για να κατατεθεί η ένσταση, με τον κόσμο της Ένωσης να επιθυμεί να εφαρμοστούν οι κανονισμοί και ειδικότερα απέναντι στον ΠΑΟΚ που τόσα χρόνια δικαστικά διεκδικεί με ενστάσεις και προσφυγές ό,τι θεωρεί «δίκαιο», όπως έπραξε το 2018 στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που διεκόπη στο 0-0 μετά το ντου του Ιβάν Σαββίδη με όπλο και μπράβους στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτή τη στιγμή είναι όλα ανοιχτά για την κατάθεση ένστασης από πλευράς ΠΑΕ ΑΕΚ. Και η οριστική απόφαση θα παρθεί από τον Μελισσανίδη.