Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Διαμάχη» Μάνταλου-Σιμόες στην ΑΕΚ για το περιβραχιόνιο του αρχηγού

«Διαμάχη» Μάνταλου-Σιμόες στην ΑΕΚ για το περιβραχιόνιο του αρχηγού

Ο Αντρέ Σιμόες στο Αγρίνιο ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα της ΑΕΚ μετά την πολύμηνη απουσία του, δίνοντας σημαντικές βοήθειες στον χώρο της μεσαίας γραμμής για όσο αγωνίστηκε.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό, στα αποδυτήρια του γηπέδου έλαβε χώρα ένα πολύ όμορφο και συγκινητικό περιστατικό. Ο Πέτρος Μάνταλος απευθύνθηκε στον Βασίλη Δημητριάδη, λέγοντάς του: «Βασίλη, αρχηγός σήμερα θα είναι ο Σιμόες».

Ο Δημητριάδης προφανώς και αιφνιδιάστηκε, ρωτώντας τον Μάνταλο αν έχει συμβεί κάτι, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να του απαντά: «Αρχηγός θα είναι ο Σίμο, γιατί επιστρέφει σήμερα στην ενδεκάδα μετά από τόσο μεγάλο διάστημα απουσίας και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό και για τον ίδιο, αλλά και για την ομάδα».

Στη συνέχεια ο Δημητριάδης είπε στον Μάνταλο να το μεταφέρει στον Σιμόες, δίνοντάς του το περιβραχιόνιο. Ο Πορτογάλος μέσος τον αγκάλιασε και του είπε: «Πέτρο, εσύ είσαι ο αρχηγός της ομάδας». Για αρκετά λεπτά προσπαθούσε ο ένας να πείσει τον άλλο, με τον Δημητριάδη τελικά να μπαίνει στη μέση, λέγοντας: «Είναι σαν να του το έδωσες Πέτρο. Πάμε κανονικά».

Κάπως έτσι, η ΑΕΚ ξεκίνησε με αρχηγό τον Μάνταλο στο Αγρίνιο, ενώ στη συνέχεια το περιβραχιόνιο δόθηκε από τον αρχηγό της Ένωσης στον Βράνιες, καθώς ο Σιμόες είχε γίνει αλλαγή νωρίτερα.