Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
SERIE A

Serie A: Εμβολιασμένο το 98% των παικτών

Μόλις το 2% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην ιταλική Serie A δεν έχει εμβολιαστεί. Με την καθιέρωση του υποχρεωτικού "Green Pass" στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας, η εφημερίδα "Repubblica" αναφέρει σήμερα ότι περίπου το 98% έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ένας αριθμός εξαιρετικός -όπως σημειώνει- σε σύγκριση με περιπτώσεις όπως αυτή της Premier League ή του ΝΒΑ, στις οποίες ποσοστά ακόμα άνω του 50% των αθλητών δεν έχουν πρόθεση να εμβολιαστούν.

Στη Serie A, επτά σύλλογοι έχουν εγγυηθεί 100% κάλυψη, άλλοι δεν αποκαλύπτουν επίσημα στοιχεία, αλλά οι μεμονωμένες περιπτώσεις υπάρχουν σχεδόν παντού. Για παράδειγμα, μία ομάδα -που δεν αποκαλύπτεται το όνομά της- διαθέτει πέντε παίκτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, πρόκειται κυρίως για ξένους ποδοσφαιριστές, Αφρικανούς ή από την Βόρεια Ευρώπη. «Είναι για θρησκευτικούς λόγους» είπε ένας από αυτούς στη "Repubblica", ενώ ένας άλλος «κατηγόρησε» τη σύζυγό του, εξαιτίας των πληροφοριών που λαμβάνει από το διαδίκτυο.

Στη συζήτηση που γίνεται, «εμπλέκεται» και η πρόσφατη υπόθεση του Αντριέν Ραμπιό, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid-19, με τα γαλλικά ΜΜΕ να του αποδίδουν άρνηση στον εμβολιασμό.