Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η ριζοσπαστική πρόταση του Βενγκέρ για τα προκριματικά του Μουντιάλ

Η ριζοσπαστική πρόταση του Βενγκέρ για τα προκριματικά του Μουντιάλ

Ο Αρσέν Βενγκέρ, επικεφαλής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της FIFA, εμμένει στην άποψή του ότι θα πρέπει να γίνει η μεγάλη αλλαγή και το Παγκόσμιο Κύπελλο να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Ο Αλσατός πρώην τεχνικός της Άρσεναλ μίλησε σε πρώην παίκτες και πρώην προπονητές, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ντόχα για να μελετήσουν μαζί τις νέες προτάσεις, για τις αλλαγές που σχεδιάζει στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το 2028.

"Όλοι οι παίκτες ανησυχούν για το ποσότητα και ποιότητα αγώνων. Ας ξεκινήσουμε κάνοντας λιγότερα ταξίδια. Ο τρόπος συνδυασμού των αγώνων των εθνικών ομάδων και των συλλόγων δεν είναι ο καταλληλότερος. Πρέπει να μειώσουμε τους αγώνες, αλλά πρέπει παράλληλα αυτοί να είναι πιο ενδιαφέροντες. Οι οπαδοί θέλουν πιο σημαντικούς αγώνες. Το απαιτούν. Πρέπει να μειώσουμε τις διαφορές μεταξύ των ομοσπονδιών", ανέφερε αρχικά ο Βενγκέρ για να προσθέσει:

"Τον Σεπτέμβριο υπάρχει ήδη το πρώτο παράθυρο, τον Οκτώβριο το δεύτερο, τον Νοέμβριο, τον Μάρτιο το τέταρτο. Όλοι αυτοί είναι πάρα πολλοί προκριματικοί γύροι για να αποφευχθούν τα ταξίδια. Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα είναι για τα προκριματικά των συλλόγων και ο Οκτώβριος θα είναι για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων. Από τον Νοέμβριο μέχρι το τέλος της σεζόν θα γίνονται οι διοργανώσεις των συλλόγων (πρωταθλήματα, κύπελλα και τα τουρνουά της UEFA).