Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Φαν Σιπ

Φαν Σιπ: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει δομή, δεν είμαστε όπως το 2004»

Ο Ολλανδός προπονητής της εθνικής ομάδας, Τζον Φαν Σιπ είπε στη συνέντευξη Τύπου για:

Τον αγώνα: ΟΚ. Νομίζω πως είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα σε ένα καθοριστικό παιχνίδι. Ήταν μία φανταστική προσπάθεια. Χρειαστήκαμε και λίγη τύχη. Αφού... επιβιώσαμε στο πρώτο διάστημα στο παιχνίδι επανήλθαμε και αξίζαμε να κερδίσουμε. Παίξαμε με μαχητικό πνεύμα και παρά τις δυσκολίες που είχαμε τις τελευταίες ημέρες και γενικά. Υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από όλους.

Ρεαλιστικά έχουμε πέντε - έξι μεγάλες ομάδες από την ελληνική Λίγκα που έχουμε να επιλέξουμε συγκεκριμένους παίκτες. Έχουμε δύο ομάδες στην Ευρώπη. Εάν τα δείτε αυτά είναι μία φανταστική προσπάθεια. Δεν είναι όπως το 2004 που υπήρχε μεγάλη ποιότητα παικτών και επέλεγε ο τότε προπονητής μεταξύ 24-25 παικτών και είχε 3 ομάδες η χώρα στο Champions League.

Δεν λέω πως σήμερα δεν έχουμε ποιοτικούς παίκτες στη διάθεσή μας. Πρέπει να αλλάξει η δομή στο πρωτάθλημα και όχι να φέρνουμε ξένους Γ' (πιο χαμηλούς) κατηγορίαςμ αλλά να στηρίζουμε τους νέους Έλληνες. Με εξαίρεση τον Ολυμπιακό που γεμίζει το γήπεδό του έχουμε άδεια γήπεδα. Ο κόσμος δεν μπορεί να συνδεθεί με παίκτες και αυτό πρέπει να αλλάξει. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ταυτιστεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική.

Τον Κουλουσέφσκι και ότι δεν πήγε καλά και την απόδοση της Σουηδίας, αλλά και τον έξτρα χρόνο πως η Ελλάδα πήγε να 'φάει' λεπτά: Νομίζω ότι πήγαμε καλά αμυντικά. Και οι τρεις στόπερ πίσω ήταν καλοί. Είχαμε μελετήσει τους επικίνδυνους παίκτες της Σουηδίας και είχαμε δει το ματς με την Ισπανία. Στην αρχή είχαμε κάποια προβλήματα ,αλλά συνολικά πήγαμε καλά στην άμυνα ως ομάδα. Δεν δώσαμε πολλά περιθώρια στους επιθετικούς της σουηδικής ομάδας.

Πρέπει να ρωτήσετε τον διαιτητή για τον χρόνο. Ίσως να έλεγα τον ίδιο εάν έχανα (όπως είπε ο τεχνικός των Σουηδών). Εάν είχαμε χάσει. Εμείς θέλαμε το αποτέλεσμα και τα δώσαμε όλα. Προτιμάω να εστιάζω στη δική μου ομάδα. Παλέψαμε πολύ και αξίζαμε τη νίκη. Παίξαμε ο ένας για τον άλλον και θυσιάστηκε ο κάθε παίκτης μας για τον άλλον.

Το εάν θα διάλεγε άλλον τρόπο για τους 4 βαθμούς με Κόσοβο και Σουηδία: Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις και μην έχουμε αυταπάτες. Δεν είμαστε στο επίπεδο της ομάδας του 2004. 'Χτίζουμε' μία ομάδα και είναι σε μία διαδικασία. Το Κόσοβο δεν είναι τόσο εύκολος αντίπαλος. Σήμερα ίσως είχαμε παραπάνω χώρο στην επίθεση επειδή παίζει έτσι η Σουηδία. Εάν δούμε αυτό το παιχνίδι όλοι μου έκαναν κριτική αλλά ας δούμε τι έχει γίνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ομάδες.

Ας δούμε από που επιλέγουμε παίκτες. Και εγώ από που επιλέγω και αυτός που θα έρθει μετά από μένα. Δεν έχουμε παίκτες να επιλέξουμε. Αυτό είναι που πρέπει να μας προβληματίσει και όχι οι βαθμοί. Να προωθήσουμε τους νέους Έλληνες παίκτες. Εάν θέλει η Ελλάδα να επανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο πρέπει να αλλάξουν δραστικά τα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα και το ποδόσφαιρο.