Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
οπαδοί μπιλμπάο

Αυτό το ποσό ζητάει η Μπιλμπάο από τα μέλη της για να καλύψει τα χρέη της

Η Μπιλμπάο είναι μια ακόμα ομάδα στην Ισπανία, η οποία έχει αρκετά χρέη τα οποία δημιουργήθηκαν μέσα στην περίοδο της πανδημίας. 

Πλέον η Μπιλμπάο για να καλύψει το χρέος που δημιούργησε η εποχή της πανδημίας στρέφεται προς τα μέλη της ομάδας και τους ζητά να βάλουν το χέρι στην τσέπη, ώστε να μπορέσει η ομάδα να ανακάμψει οικονομικά.

Οι Βάσκοι ανακοίνωσαν απώλειες ύψους της τάξεως των 24,6 εκατομμυρίων ευρώ για το οικονομικό έτος 2020-21. Η διοίκηση της ομάδας εκτιμά πως  οι πραγματικές απώλειες ήταν 70 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο πρόκειται να εξοικονομήσει περίπου 12 εκατομμύρια εύρω από τις περικοπές που θα γίνουν στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Στις 27 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση του συλλόγου και η διοίκηση της ομάδας πρόκειται να καταθέσει πρόταση στην οποία θα προτείνει πως κάθε μέλος θα πρέπει να δώσει από 120 ευρώ, ώστε να σβηστεί το χρέος της ομάδας με την υπόσχεση ότι αυτά τα χρήματα θα αφαιρεθούν από τις συνδρομές του 2022. Πάντως μέχρι στιγμής αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους φιλάθλους της ομάδας.