Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καμαβινγκά

ΒΙΝΤΕΟ: Σάλος με ρατσιστικό σχόλιο κατά του Καμαβινγκά στην Ισπανία

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί στην Ισπανία, ύστερα από σχόλιο μίας δημοσιογράφου για τον Εντουάρντο Καμαβινγκά. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια μίας αθλητικής εκπομπής στην ισπανική τηλεόραση, η δημοσιογράφος  Λορένα Γκονζάλεθ, που ήταν καλεσμένη έκανε ένα απρεπές σχόλιο για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο θεωρήθηκε ρατσιστικό.  

«Αυτός ο τύπος είναι πιο σκούρος από το κοστούμι του», είπε η Γκονζάλεθ, θεωρώντας ότι το μικρόφωνό της ήταν κλειστό. Ωστόσο, το σχόλιό της ακούστηκε στον αέρα της εκπομπής, προκαλώντας τις αρνητικές αντιδράσεις του κόσμου.

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος απολογήθηκε μέσω ανάρτησής της στα social media, για το περιστατικό.

«Την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του προγράμματος “Estudio Estadio” έκανα ένα σχόλιο για το οποίο θέλω να ζητήσω ειλικρινή συγγνώμη σε όποιον τυχόν έχει προσβληθεί», έγραψε αρχικά η δημοσιογράφος, ενώ συνέχισε:

«Το σχόλιο μου που έγινε χωρίς να δείχνω έλλειψη σεβασμού στον παίκτη, ήταν σίγουρα ατυχές. Ήταν μια σύγκριση που θα μπορούσα να είχα κάνει για κάθε άνθρωπο, κάθε χρώματος. Ωστόσο, σε καιρούς περίεργους και δύσκολους, τα Μέσα έχουν μεγαλύτερη ευθύνη να βοηθήσουν στην μάχη κατά του ρατσισμού και της ανισότητας», ανέφερε η Γκονζάλεθ, με τον σάλο να μην έχει ακόμα κοπάσει.

Η τοποθέτηση της, στην συνέχεια, της κόστισε την παρουσία της στην εκπομπή.

«Θα ήθελα να απολογηθώ από το ίδιο μέρος που έκανα αυτό το σχόλιο, στην εκπομπή που συμμετέχω για εννιά χρόνια, αλλά αυτή την Κυριακή δεν θα είμαι στο Estudio Estadio»