Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μπαρτομέου: «Παραιτήθηκα από τη Μπαρτσελόνα, επειδή δέχθηκα απειλές»

Μπαρτομέου: «Παραιτήθηκα από τη Μπαρτσελόνα, επειδή δέχθηκα απειλές»

Ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της Μπαρτσελόνα στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Τρίτης.

Ο 57χρονος Καταλανός υποστήριξε ότι οι προσβολές και οι απειλές που δέχθηκε -τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Μπαρτσελόνα, χωρίς να κατονομάσει τους δράστες- τον οδήγησαν μεταξύ άλλων σε αυτή την απόφαση.

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης, ο Μπαρτομέου τόνισε: «Είπαν ότι έχουμε πράγματα να κρύψουμε. Είναι λάθος. Έχω πολλή εμπειρία. Πάντα έλεγα ότι η αυτοκριτική μας κάνει πιο δυνατούς. Αυτά που ζήσαμε τους τελευταίους μήνες ξεπέρασαν κάθε όριο.

Με προσέβαλαν και με απείλησαν. Το ίδιο έκαναν και στα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Μας έλαχε να διοικήσουμε τη Μπάρτσα στις πιο δύσκολες στιγμές της ομάδας και του κλαμπ. Από το 2010 έχουμε κατακτήσει 149 τίτλους σε όλα τα επαγγελματικά αθλήματα.

Ήταν τιμή μας που υπηρετήσαμε το σύλλογο. Ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να κλείσει η συμφωνία με τους παίκτες και τους υπαλλήλους για τη μείωση μισθών.

Αν δεν γίνει, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την ομάδα. Θα μου ήταν πιο εύκολο να παραιτηθώ μετά από τη συντριβή στο Μόναχο. Πήρα, όμως, αποφάσεις για να εγγυηθώ τη σταθερότητα της ομάδας.

Έπρεπε να συνεχίσω αντί να αφήσω την ομάδα στα χέρια μιας υπηρεσιακής περιορισμένων δυνατοτήτων διοίκησης. Ποιος θα έκλεινε προπονητή ή παίκτες; Ποιος θα προσέφερε την εγγύηση ότι ο Μέσι θα συνέχιζε;».