Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έκτακτη σύσκεψη στην Μπαρτσελόνα - Σενάρια για πρόωρες εκλογές - Αυτόν ψηφίζουν για τον πάγκο οι παίκτες

Έκτακτη σύσκεψη στην Μπαρτσελόνα - Σενάρια για πρόωρες εκλογές - Αυτόν ψηφίζουν για τον πάγκο οι παίκτες

Η ώρα για δραστικές αποφάσεις πλησιάζει στην Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με το ισπανικό ραδιόφωνο RAC 1, ο Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο, που θα γίνει τη Δευτέρα, ώστε να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι.

Πρώτο «θύμα» της πρωτοφανούς για τον σύλλογο κρίσης αναμένεται να είναι ο Κίκε Σετιέν, ο οποίος θα δει την πόρτα της εξόδου, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να συζητηθούν και οι πιθανοί αντικαταστάτες του, με τους Μαουρίσιο Ποτσετίνο και Τσάβι να έχουν το προβάδισμα.

Στον «αέρα» πλανάται και η πιθανότητα να ανακοινώσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Το ενδεχόμενο αυτό δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ωστόσο αποτελεί απαίτηση παικτών που έχουν επιρροή στην ομάδα. Ακόμα και αν δεν γίνει, λοιπόν, αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για το σχηματισμό της ομάδας της επόμενης περιόδου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της AS οι παίκτες της ομάδας της Βαρκελώνης ψηφίζουν τον Τσάβι για τον πάγκο. Ο 40χρονος Καταλανός ανανέωσε στις 5 Ιουλίου το συμβόλαιό του με την Αλ Σαντ και θα παραμείνει στον πάγκο της και για την επόμενη σεζόν (2020-21). Στη συμφωνία των δυο πλευρών, ωστόσο, τέθηκε μια ειδική ρήτρα. Σύμφωνα με αυτή ο Τσάβι θα μπορεί ν' αποχωρήσει σε περίπτωση που φτάσει πρόταση από την Μπαρτσελόνα για να καθίσει στον πάγκο της.