Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
La Liga: VAR και για τον κορονοϊό!

La Liga: «VAR» και για τον κορονοϊό!

Εντός του Ιουνίου αναμένεται η σέντρα στη La Liga, καθώς οι ομάδες μπορούν πια να κάνουν κανονικά τις προπονήσεις τους.

Εννοείται πως τα παιχνίδια θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και θα λαμβάνονται όλα τα μέτρα που θα ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο φόβος όλων, φυσικά, είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που ένας ποδοσφαιριστής βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, καθώς θα διεξάγονται δύο φορές την εβδομάδα τεστ στις ομάδες.

Όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα υπάρχει χρήση... VAR! Τι σημαίνει αυτό;

Πως θα χρησιμοποιείται ένα ειδικό πρόγραμμα ανάλυσης βίντεο για να διαπιστωθεί αν ο συγκεκριμένος παίκτης κόλλησε κάποιον συμπαίκτη του ή αντίπαλο. Θα ελέγχεται δηλαδή κάθε φάση στην οποία συμμετείχε ο ποδοσφαιριστής για να εντοπιστεί ποιοι βρέθηκαν κοντά του στη διάρκεια του αγώνα.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, αν παίκτης διαγνωσθεί με κορονοϊό, θα απομονώνεται και θα γίνεται απολύμανση στις εγκαταστάσεις στις οποίες είχε βρεθεί. Θα ελέγχονται επίσης οι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός του, αλλά και συγκεκριμένοι συμπαίκτες και αντίπαλοι βάσει της ανάλυση του βίντεο που θα γίνεται με το πρόγραμμα «Mediacoach».

Κάθε ποδοσφαιριστής που ήρθε σε επαφή περισσότερο από πέντε λεπτά με τον παίκτη που έχει κορονοϊό θα υποβάλλεται σε τεστ, αν και οι έρευνες αναφέρουν πως κάποιος μπορεί να κολλήσει αν η επαφή κρατήσει περισσότερα από 15 λεπτά.