Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τέμπας

«Πρεμιέρα με Σεβίλλη-Μπέτις, ακόμα και στις 11 Ιουνίου»

Η ειλημμένη απόφαση για επανέναρξη του ισπανικού ποδοσφαίρου την εβδομάδα της 8ης Ιουνίου, οδήγησε τον πρόεδρο της Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, να αποκαλύψει ότι πρόθεση των ποδοσφαιρικών αρχών είναι η πρώτη κατηγορία να επιστρέψει την Πέμπτη 11 Ιουνίου, με το ντέρμπι Σεβίλλη – Μπέτις, το οποίο θα ξεκινούσε στις... έντεκα το βράδυ ώρα Ελλάδας (δέκα ώρα Ισπανίας)!

«Θα μας άρεσε να επιστρέψουμε την Πέμπτη 11 με έναν αγώνα. Μακάρι να είναι εκείνη την ημέρα και, μάλιστα, με το Σεβίλλη – Μπέτις. Θα διεξαγόταν στις δέκα το βράδυ» εξήγησε στην τηλεοπτική εκπομπή «El Partidazo de Movistar» ο Τέμπας, ο οποίος αποκάλυψε τις ζώνες των ωραρίων για τα ματς.

«Μεσοβδόμαδα, τα ωράρια θα είναι απόγευμα – βράδυ και τα Σαββατοκύριακα θα υπήρχαν τέσσερα ωράρια: Πέντε το απόγευμα (έξι ώρα Ελλάδας), 7.30 (8.30), 9.30 (10.30) και δέκα (έντεκα)» συνέχισε ο Τέμπας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος θα εξαρτηθεί από πότε θα δοθεί το «πράσινο φως» για ομαδικές προπονήσεις, κάτι που θα γίνει μέσα σε αυτή την εβδομάδα. Σήμερα καταρχήν, επιτρέπονται προπονήσεις με γκρουπ 14 παικτών.

Ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας τοποθετήθηκε και για το σκάνδαλο με τους τέσσερις ποδοσφαιριστές της Σεβίλλης που παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους για να κάνουν μπάρμπεκιου, λέγοντας σχετικά ότι:

 «Μπορεί να υπάρξουν και πειθαρχικές κυρώσεις. Οι παίκτες ζήτησαν συγνώμη και αυτό είναι θετικό, είμαστε παράδειγμα για την κοινωνία και πρέπει να προσέχουμε τι κάνουμε και τι δημοσιεύουμε.. Καλώ όλους τους παίκτες να μην υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές. Η φωτογραφία είναι το λιγότερο. Βάζουμε σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας».