Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
124

Ο επικρατέστερος μήνας διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ

Την Τετάρτη (29/4) θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι ο ορισμός τακτικής Γενικής Συνέλευσης και η ακύρωση της έκτακτης Γ.Σ., που δεν έγινε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τα θέματα της οποίας θα συζητηθούν στην τακτική Γενική Συνέλευση.

Βασικό θέμα θα είναι η τροποποίηση του καταστατικού, ώστε οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Επιτροπής να γίνουν τον επόμενο Ιούλιο και όχι τον Οκτώβριο, όπως προβλέπεται σε συνέχεια της συμφωνία με FIFA και UEFA.

Η τακτική Γ.Σ. θα οριστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 30 Ιουνίου και εφόσον η τροποποίηση στο καταστατικό, για την οποία απαιτείται πλειοψηφία 3/4 περάσει, αλλά και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, οι εκλογές θα οριστούν για τον Ιούλιο.

Πρέπει, πάντως, να τονίσουμε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί ένα έτος παράταση στις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών, επειδή οι εκλογές γίνονται στο έτος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων που φέτος αναβλήθηκαν.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της Τετάρτης θα αποφασιστεί, τέλος, τι θα γίνει με το Κύπελλο, την Γ’ Εθνική και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και ποια θα είναι η έδρα της εθνικής ομάδας στους αγώνες του Nations League.