Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Παντελής Παυλίδης: Μια γροθιά για να πάει η Καλλιθέα και πάλι ψηλά

Την ανάγκη να είναι ενωμένη όλη η πόλη της Καλλιθέας στο πλευρό της ομάδας και στην προσπάθεια που θα κάνει τη νέα σεζόν στις επαγγελματικές κατηγορίες τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Παντελής Παυλίδης σε συνέντευξή  του στο filathlos.gr.

O έμπειρος παράγοντας, μάλιστα, αποκάλυψε ότι το τμήμα της ιστιοπλοΐας θα… φορτσάρει ξανά έχοντας ως επικεφαλής την δις Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου!

Αρχικά κάνοντας έναν απολογισμό για τη μέχρι τώρα θητεία του ο πρόεδρος του ΓΣ Καλλιθέας τόνισε: “Στις εκλογές που έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο οι εκλεγέντες στο συμβούλιο του συλλόγου της Καλλιθέας με εξέλεξαν πρόεδρο. Παράλληλα ανέλαβαν καθήκοντα αντιπροέδρων δύο άνθρωποι που πρότεινα και τους οποίους ευχαριστώ για το έργο που προσέφεραν.

Τόσο ο Σπύρος Παπαδόπουλος, που ανέλαβε μαζί με τους συνεργάτες του το τμήμα του ποδοσφαίρου, όσο και ο Σπύρος Ερμείδης, που έτρεξε τη γυμναστική, ρυθμική και ενόργανη, και το στίβο έκαναν καταπληκτική δουλειά".

-Απ' ό,τι καταλαβαίνω η μέχρι τώρα πορεία σας βρίσκει ικανοποιημένο...

Πολύ μεγάλο ήταν το επίτευγμα στο ποδόσφαιρο, όπου η ομάδα μετά και την πρόσφατη απόφαση της ΕΠΟ ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια στον όμιλό της στη Γ´ Εθνική. Τώρα πλέον περιμένουμε τις αποφάσεις Πολιτείας και ομοσπονδίας σε ό,τι αφορά την άνοδο των ομάδων της κατηγορίας.

Για το ποδόσφαιρο έχω κι έναν άλλο στόχο στο μυαλό μου, τον οποίο ελπίζω να μπορέσω κι αυτόν να τον υλοποιήσω...

- Ποιος είναι αυτός;

Δεν το έχω περάσει από το ΔΣ, αλλά ελπίζω να το κάνω πραγματικότητα σύντομα με τη σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εφόρου, να επαναλειτουργήσει η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία προϋπήρχε.

-Η Καλλιθέα θέλει να ανέβει στις επαγγελματικές κατηγορίες; Μπορεί να σταθεί σε αυτές;

Η πρόθεσή  μας είναι να παίξουμε στη Football League. Βέβαια η απόφαση θα είναι συλλογική και θα ληφθεί στο πρώτο ΔΣ που θα γίνει. Αλλά, ναι, ο στόχος μας αυτός είναι. Να επιστρέψουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Επειδή ο ΓΣ είναι ένα σύμβολο για την Καλλιθέα, που επί προεδρίας του αείμνηστου Νίκου Σαλευρή έφτασε να παίξει στην Α´ Εθνική για αρκετά χρόνια, έχουμε κι εμείς στόχο να την ανεβάσουμε εκεί.

-Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο οικονομικά. Υπάρχουν οι πόροι για να αντεπεξέλθετε;

Για να υλοποιηθούν όλοι αυτοί οι στόχοι έχουμε ανάγκη την στήριξη του δήμου Καλλιθέας, του κόσμου, και πάνω απ’ όλα να υπάρχει ενότητα και σύμπνοια στο ΔΣ. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά.

Θα γίνει το συντομότερο δυνατό ένα συμβούλιο για να δούμε πώς μπορούμε να στηρίξουμε οικονομικά τον σύλλογο. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος που τρέχει το τμήμα του ποδοσφαίρου έχει κάνει κάποιες επαφές προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οικονομικό πρόβλημα, που όντως είναι μεγάλο και το οποίο θα είναι ακόμα πιο έντονο από τη στιγμή που η ποδοσφαιρική ομάδα γίνει ΠΑΕ με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Δεν σας κρύβω ότι ψάχνουμε μήπως υπάρχει δυνατότητα να συσταθεί νέα ΠΑΕ και να μην αναβιώσει η παλαιά. Και αυτό διότι όπως είναι γνωστό η προϋπάρχουσα έχει πολλά χρέη, τα οποία θα πρέπει να τα αναλάβουμε εμείς.

-Και σε ό,τι αφορά τα άλλα τμήματα;

Σε πρόσφατο ΔΣ, αλλά και στην κοπή της πίτας παρουσία των προέδρων της ιστιοπλοΐας και του κανόε καγιάκ ανακοινώσαμε ότι επιστρέφουν δυναμικά τα δύο τμήματα. Μάλιστα επειδή αυτά τα θέματα πρέπει να τα τρέξουμε, έχω έλθει μετά από συζητήσεις σε συμφωνία με την δις Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου και πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε μαζί. Το θέμα με τον κορονοϊό μας έφερε πίσω, αλλά τώρα με την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων πιστεύω πως θα το υλοποιήσουμε.

-Και με το οικονομικό τι γίνεται σχετικά με αυτά;

Τα υπόλοιπα τμήματα οικονομικά κατά τη διάρκεια της θητείας μας λειτούργησαν αυτόνομα, από τις συνδρομές των γονέων των παιδιών και μάλιστα τα τμήματα του ερασιτέχνη και των ακαδημιών βοήθησαν σε σημαντικό βαθμό και τη μεγάλη ομάδα του ποδοσφαίρου. Σχετικά με αυτά δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Διότι με την επαναλειτουργία των τμημάτων της ιστιοπλοΐας και του κανόε καγιάκ, αλλά και τη δημιουργία της σχολής ανοιχτής θαλάσσης θα υπάρξουν τα έσοδα προκειμένου να λειτουργούν αξιοπρεπέστατα τα τμήματα αυτά.

Π. ΚΟΥΤΑΚΟΣ