Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Football League

Οριστικό «λουκέτο» στην Football League

Έπεσαν σήμερα οι τίτλοι τέλους του πρωταθλήματος της Football League, καθώς οι ομάδες ανακοίνωσαν πως διακόπτεται το πρωτάθλημα και προτείνουν δύο λύσεις για τη νέα σεζόν. Είτε συγχώνευση με την Super League 2 και τη δημιουργία Βόρειου και Νότιου Ομίλου, είτε άνοδο 8 ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς υποβιβασμούς! 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Μετά την πανδημία του Covid – 19, οι ομάδες της Football League έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία και επιπρόσθετα το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν.
 
Για τους λόγους αυτούς, στη σημερινή σύσκεψη των ΠΑΕ μελών της Football League, αποφασίστηκαν όπως εισηγηθούν στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας τα εξής:
 
1) Όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου να γίνει περαίωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και οριστική διακοπή αυτού
 
2) Όπως υποβληθούν δυο προτάσεις αναδιάρθρωσης:
 
α) Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.
 
β) Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων.