Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κόστος έως 200 εκατ. ευρώ από την αναβολή του Euro

Κόστος έως 200 εκατ. ευρώ από την αναβολή του Euro

Η UEFA εκτιμά ότι η αναβολή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έως το 2021 θα αυξήσει το κόστος διοργάνωσης κατά 100 έως 200 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο EFE.

Παρά το κόστος, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία παρατήρησε μια «θετική τάση» στα έσοδα χάρη και στο Nations League, όπως εξήγησε ο διευθυντής μάρκετινγκ της UEFA Γκάι-Λορέν Επστάιν.

«Η επιλογή του Nations League να αντικαταστήσει τους περισσότερους από τους φιλικούς αγώνες έχει δημιουργήσει πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια που, φυσικά, προσφέρουν μεγαλύτερη αξία», δήλωσε ο Επστάιν. «Περιμέναμε αυτήν την απόδοση και είμαστε σίγουροι ότι η τάση θα συνεχιστεί», πρόσθεσε.

Το Euro 2020 επαναπρογραμματίστηκε για το 2021, θα έχει μια νέα μορφή και θα παιχτεί σε 12 διαφορετικές πόλεις από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου, με τον τελικό να διεξάγεται στο «Γουέμπλεϊ».

Το Nations League θα έχει νέο πρωταθλητή, μετά από αγώνες που θα γίνουν από τις 6 έως τις 11 Οκτωβρίου του 2021 στο Τορίνο και το Μιλάνο, με την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ισπανία στους τελικούς τέσσερις.

Από την πρώτη διοργάνωση του Nations League στη σεζόν 2018-19, την οποία κέρδισε η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, η UEFA έχει ήδη λάβει 580 εκατομμύρια ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία περιλαμβάνουν όχι μόνο τα ματς στο Nations League, αλλά και τους προκριματικούς αγώνες για το Euro. Αυτό το ποσό είναι υψηλότερο από αυτό που έλαβε το Europa League (309 εκατομμύρια ευρώ).