Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής Παίδων στην Elite Round

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής Παίδων στην Elite Round

Μετά τη θριαμβευτική πρόκριση και την πρώτη θέση σε όμιλο με αντιπάλους τη Γαλλία, την Κύπρο και τη Μολδαβία, η Εθνική Παίδων τοποθετήθηκε στο β΄ γκρουπ ενόψει της κλήρωσης που θα διεξαχθεί στις 8 Δεκεμβρίου (15:00) στη Νιόν της Ελβετίας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της UEFA, ο διαχωρισμός γίνεται με βάση τα αποτελέσματα των ομάδων στους προκριματικούς και η Ελλάδα με τους 7 βαθμούς, που συγκέντρωσε, καταλαμβάνει τη 11η θέση ανάμεσα στις 30 που πέρασαν.

Στην elite φάση, όμως, μπαίνουν κι οι δύο πρώτες ομάδες του ranking, δηλαδή η Ολλανδία και η Ισπανία που δεν συμμετείχαν στους προκριματικούς. Έτσι, η Εθνική μας έπεσε 13η. Αυτό δεν αλλάζει τίποτα, αφού αποφεύγει τις Δανία, Έιρε, Τουρκία, Τσεχία, Λουξεμβούργο, Σερβία, Πορτογαλία και Γαλλία από το δ' γκρουπ, την οποία αντιμετωπίσαμε στην α' φάση.

Όπως φαίνεται κι από την κατανομή, υπάρχουν κληρώσεις... ευπρόσδεκτες και απευκταίες. Για παράδειγμα, στο γ΄ γκρουπ βρίσκονται ομάδες όπως το Βέλγιο και η Σουηδία, αλλά και το Κόσοβο και η Εσθονία. Τεράστιες διαφορές που ίσως κρίνουν τα πάντα, αφού στους τελικούς προκρίνονται οι πρώτοι των οκτώ ομίλων και οι επτά καλύτεροι δεύτεροι, ενώ τις 16 ομάδες συμπληρώνει η εκπρόσωπος των διοργανωτών (Ισραήλ).

Οι οκτώ όμιλοι της elite round θα διεξαχθούν το Μάρτιο του 2022 και οι χώρες που θα τους φιλοξενήσουν θα προκύψουν τις επόμενες 48 ώρες από το πέρας της κλήρωσης με τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στις εμπλεκόμενες ομοσπονδίες. Η τελική φάση στο Ισραήλ θα γίνει από τις 16 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου του 2022.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

Α΄: Ολλανδία, Ισπανία, Γερμανία, Σλοβενία, Ιταλία, Βουλγαρία, Αγγλία, Ελβετία

Β΄: Έιρε, Τουρκία, Τσεχία, Λουξεμβούργο, Ελλάδα, Ουκρανία Εσθονία, Δανία

Γ΄: Σερβία, Πορτογαλία, Ρωσία, Βέλγιο, Κόσοβο, Σκωτία, Σουηδία, Σλοβακία

Δ΄: Φινλανδία, Πολωνία, Βοσνία, Λετονία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ουαλία, Γεωργία

Στις 8 Δεκεμβρίου θα γίνουν επίσης και οι κληρώσεις για τους προκριματικούς στα προσεχή Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα U17 και U19 του 2023.