Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
142

Αλλάζουν πρόσωπα στην ΚΕΔ - Τότε θα διεξαχθούν οι εκλογές στην ΕΠΟ

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται το τέλος της θητείας του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Το πλεονέκτημα για την αντικατάσταση του Περέιρα διατηρεί ο στενός συνεργάτης του, Χουάν Αντόνιο Φερνάντεθ Μαρίν, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει τις περισσότερες από τις υποχρεώσεις του αρχιδιαιτητή.

Μάλιστα, τόσο αυτός όσο και ο Λιβ Λίντμπεργκ -σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ- πληρώνονται από την UEFA και δεν κοστίζουν κάτι στην ΕΠΟ.

Αλλαγές θα υπάρξουν και σε άλλες θέσεις στην ΚΕΔ, αλλά όλα αυτά θα γίνουν εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό.

Στο μεταξύ, ο Λευτέρης Αυγενάκης σκοπεύει να προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση που χρειάζεται, ώστε να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είτε στα τέλη Ιουνίου είτε το αργότερο αρχές Ιουλίου, εφόσον βέβαια έχουν κυλήσει όλα κατ’ ευχήν με την πανδημία.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού θέλει να τηρήσει τη δέσμευσή του προς FIFA-UEFA ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα αρχίσει με νέα διοίκηση σε ΕΠΟ-ΚΕΔ και γι' αυτό μόλις ανοίξει η Βουλή των Ελλήνων, ένα από τα πρώτα θέματα που θα προωθηθούν προς ψήφιση είναι η σχετική τροπολογία που απαιτείται για τη διεξαγωγή των εκλογών στην ομοσπονδία.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι βάσει νόμου, οι εκλογές σε όλες τις ομοσπονδίες πρέπει να πραγματοποιούνται μέσα στο επόμενο τετράμηνο από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί με την ΕΠΟ παρά την αναβολή που αποφάσισε η ΔΟΕ.