Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Άγιαξ

Η απάντηση της UEFA για την απαγόρευση στον Άγιαξ

Η UEFA, όπως έγινε γνωστό, απαγόρευσε στον Άγιαξ να χρησιμοποιεί την τρίτη στη σειρά φανέλα που παρουσίασε για τη φετινή σεζόν  στο Champions League.

Μια απόφαση που ελήφθη, επειδή η αναφορά-φόρος τιμής στον Μπομπ Μάρλεϊ στη φανέλα (τρία πουλιά κάθονται στους σταυρούς του Αγίου Ανδρέα, το σύμβολο του Άμστερνταμ) δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς.

«Όταν παρουσιάστηκε η φανέλα του Άγιαξ για προέγκριση τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με την κανονική διαδικασία, η UEFA τους ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό της UEFA (άρθρο 19), τα πουλιά δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν στο πίσω μέρος του γιακά της φανέλας, καθώς η περιοχή αυτή προορίζεται μόνο για αναγνώριση ομάδας.

Τα τρία μικρά πουλιά, που είναι φόρος τιμής στο τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ (Three Little Birds), δεν αντιπροσωπεύουν την ταυτότητα της ομάδας του Άγιαξ, όπως ορίζεται στο άρθρο. Επομένως, δεν έχει εγκριθεί για τις διοργανώσεις της UEFA », ανέφερε η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ιταλικής ιστοσελίδας «Calcio e Finanza».

«Η διαδικασία προέγκρισης με τους κατασκευαστές οργανώνεται για την αποφυγή προβλημάτων της τελευταίας στιγμής όταν οι τελικές εμφανίσεις υποβάλλονται για έγκριση και επιτρέπει επίσης στους κατασκευαστές να διασφαλίζουν ότι τα προτεινόμενα σχέδια είναι σύμφωνα με τους ενιαίους κανονισμούς για τα εθνικά τουρνουά και για την UEFA και, αν όχι, πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγές πριν από την έναρξη της παραγωγής», πρόσθεσε η UEFA.