Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Champions League

Σκέψεις για να ξεκινήσει νωρίτερα το νέο Champions League

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ευρωπαϊκή Super League και τις οικονομικές απαιτήσεις και τα προβλήματα των μεγάλων συλλόγων, υπάρχουν πλέον σκέψεις για την έναρξη του νέου Champions League για αυτό ή το επόμενο καλοκαίρι.

«Εάν ειναι να περιμένουμε μέχρι το 2024, θα είμαστε νεκροί», εξηγούσε παραστατικά το βράδυ της Τετάρτης ο Φλορεντίνο Πέρεθ, θέλοντας να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι οι αλλαγές στη δομή του Champions League πρέπει να επιταχυνθούν. 

Μέσα σε όλην αυτή την τρέλα με τη δημιουργία και το τέλος της ευρωπαϊκής Super League, η UEFA ανακοίνωσε και το νέο format της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης του κόσμου, η οποία διευρύνεται, ππλλαπλασιάζεται και θα προσφέρει περισσότερα παιχνίδια και χρήματα.

Ωστόσο, αυτό αναμένεται να συμβεί από το 2024, κάτι που όπως επισήμανε και ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, θα είναι καταστροφικό. Κάπως έτσι λοιπόν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές καταννοούν ότι για το καινούργιο Champions League, το πιο θεμιτό θα ήταν να ξεκινήσει από αυτό κιόλας το καλοκαίρι ή έστω από το επόμενο και σε καμία περίπτωση νωρίτερα. 

Φυσικά κάτι τόσο άμεσο από πολλούς θεωρείται αδύνατο, αλλά αυτό θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα.