Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«41 θάνατοι από κορονοϊό σχετίζονται με το Λίβερπουλ-Ατλέτικο»! (ΦΩΤΟ)

«41 θάνατοι από κορονοϊό σχετίζονται με το Λίβερπουλ-Ατλέτικο»! (ΦΩΤΟ)

Στις 11 Μαρτίου κι ενώ όλος ο κόσμος άρχιζε πλέον να ανησυχεί έντονα για την πανδημία και το ποδόσφαιρο σταδιακά έμπαινε στον «πάγο», έγινε κανονικά και με οπαδούς η ρεβάνς της φάσης των «16» του φετινού Champions League στο «Άνφιλντ» ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Ατλέτικο.

Μάλιστα, στο γήπεδο της αγγλικής ομάδας βρέθηκαν και 3.000 ταξιδιώτες οπαδοί από τη Μαδρίτη για να στηρίξουν την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, η οποία μετά το υπέρ της 1-0 από το πρώτο ματς πήγε στο «Άνφιλντ» και πήρε τεράστια πρόκριση με το τελικό 3-2 που διαμορφώθηκε στην παράταση.

Η ανησυχία για τα κρούσματα που ενδεχομένως να παρουσιάστηκαν σε εκείνο το παιχνίδι, δεδομένου του συγχροτισμού χιλιάδων ανθρώπων, αλλά και την παρουσία ταξιδιωτών, ήρθε να επιβεβαιωθεί από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία και με το Imperial College του Λονδίνου.

Με μελέτη στοιχείων, που δόθηκαν από τα τοπικά νοσοκομεία, βγήκε το συμπέρασμα πως 41 θάνατοι από τον κορονοϊό σχετίζονταν με παρουσία στο γήπεδο της Λίβερπουλ, ενώ άλλα 37 άτομα που εξέπνευσαν, έχοντας νοσηλευθεί, σχετίζονταν με φεστιβάλ που έλαβε χώρα στο Τσέλτεναμ.

Οι θάνατοι κατεγράφησαν περίπου 25-35 μέρες μετά τα αθλητικά γεγονότα.

5454