Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τσέφεριν: «Χάνουμε εκατομμύρια, εξετάζουμε φόρο πολυτελείας»

Τσέφεριν: «Χάνουμε εκατομμύρια, εξετάζουμε φόρο πολυτελείας»

Η UEFA σκοπεύει να ολοκληρώσει τη σεζόν 2019-20 έως τον Αύγουστο, συμπεριλαμβανομένων των διοργανώσεων του Champions League και του Europa League.

Ο πρόεδρός της, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αποκάλυψε τις πολλές αλλαγές, οι οποίες προκύπτουν στα πρωταθλήματα, λόγω της πανδημίας, ενώ παράλληλα τόνισε πως όποιος δεν ακολουθεί τους κανόνες, θα τιμωρείται.

«Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ανέκαθεν αναφερόταν αυτή η ημερομηνία ως σύσταση, που διατυπώθηκε ανεπίσημα. Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες και τόσα πολλά θέματα που αφορούν το καλεντάρι. Τόσα εκατομμύρια και εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, που θα χάσουμε», δήλωσε αρχικά στον Guardian.

«Είναι τότε δύσκολο να κοιμηθείς τη νύχτα. Θα ήσουν ανεύθυνος αν μπορούσες να κοιμηθείς αμέσως. Η κατάσταση για την UEFA δεν είναι τόσο ανησυχητική, δεν βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση, αλλά εξακολουθούμε να νοιαζόμαστε για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα και τους ενδιαφερόμενους, οπότε είναι πολλή δουλειά.

Αν δεν ακολουθούν τους κανόνες, θα τιμωρούνται πάντα, αλλά φυσικά σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τους κανονισμούς μας. Αυτό δεν θα συμβεί πολύ σύντομα, αλλά σκεφτόμαστε να βελτιώσουμε το Financial Fair Play, να το εκσυγχρονίσουμε και να κάνουμε κάτι περισσότερο για την ανταγωνιστική ισορροπία. Εξετάζουμε επίσης κάποιο είδος φόρου πολυτελείας, εάν είναι δυνατόν», σημείωσε στη συνέχεια, αποκαλύπτοντας τη σκέψη του να υπάρξει ένα είδος φόρου πολυτελείας στις ομάδες.