Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Καταδίκασαν» τη European Super League η Premier League και η γερμανική ομοσπονδία

«Καταδίκασαν» τη European Super League η Premier League και η γερμανική ομοσπονδία

Το παράδειγμα της La Liga ακολούθησε η Premier League, καθώς πήρε θέση και κατέκρινε την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Super League.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Premier League καταδικάζει κάθε πρόταση που επιτίθεται στις αρχές του ανοιχτού ανταγωνισμού και της αθλητικής αξίας που βρίσκονται στο επίκεντρο της εγχώριας και της ευρωπαϊκής πυραμίδας ποδοσφαίρου. Οι οπαδοί οποιουδήποτε συλλόγου στην Αγγλία και σε όλη την Ευρώπη μπορούν να ονειρευτούν ότι η ομάδα τους μπορεί να ανέβει στην κορυφή και να παίξει ενάντια στους καλύτερους. Πιστεύουμε ότι η ιδέα μίας Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ θα καταστρέψει αυτό το όνειρο.

Η Premier League είναι υπερήφανη που διοργανώνει έναν ανταγωνιστικό και συναρπαστικό ποδοσφαιρικό διαγωνισμό που το έχει καταστήσει το πιο ευρέως παρακολουθούμενο πρωτάθλημα στον κόσμο. Η επιτυχία μας μας επέτρεψε να κάνουμε μια ασυναγώνιστη οικονομική συνεισφορά στην εγχώρια πυραμίδα ποδοσφαίρου.

Μία Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ θα υπονομεύσει την ελκυστικότητα όλου του παιχνιδιού και θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στις άμεσες και μελλοντικές προοπτικές της Premier League και των συλλόγων μελών της, καθώς και όλων εκείνων στο ποδόσφαιρο που βασίζονται στη χρηματοδότηση και την αλληλεγγύη μας για να ευημερήσουν. Θα συνεργαστούμε με τους οπαδούς, τις FA, EFL, PFA και LMA, καθώς και άλλους ενδιαφερόμενους, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, για να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα και τις μελλοντικές προοπτικές του αγγλικού ποδοσφαίρου προς όφελος του παιχνιδιού».

Ξεκάθαρη θέση απέναντι στην απόσχιση μεγάλων κλαμπ από την UEFA για να δημιουργήσουν τη δική του κλειστή ευρωπαϊκή Super League πήρε και η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωσή της:

«Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) παίρνει σαφή θέση κατά της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής Super League. Το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αφορά την απόδοση στο γήπεδο, να κρίνει προβιβασμούς και υποβιβασμούς, όπως και προκρίσεις σε κάθε διοργάνωση.

Τα εμπορικά συμφέροντα λιγοστών συλλόγων δεν θα πρέπει να οδηγούν στην απεμπόληση των αρχών της αλληλεγγύης και της ενότητας. Κάθε σύλλογος πρέπει να αποφασίσει αν επιθυμεί να είναι μέρος αυτής της αρμονικής και οργανωμένης δομής του ποδοσφαίρου ή να ακολουθήσει εγωιστικά τα προσωπικά του συμφέροντα μακριά από την UEFA και τις εθνικές ομοσπονδίες.

Η DFB υποστηρίζει την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η UEFA μαζί με τις λίγκες και τις ομοσπονδίας Αγγλίας, Ιταλίας και Ισπανίας».