Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βέλγιο πρωτάθλημα

Τότε ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα Βελγίου-Τόσες ομάδες θα συμμετάσχουν

Η νέα αγωνιστική περίοδος του βελγικού πρωταθλήματος θα ξεκινήσει στις 8 Αυγούστου με 18 ομάδες, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, έπειτα από εβδομάδες διαφωνιών και εφέσεων στις δικαστικές αίθουσες.

Το Βέλγιο ήταν μία από  τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που έβαλαν «λουκέτο» στις εγχώριες διοργανώσεις τον περασμένο Μάρτιο, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τη Μπριζ να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και τη Μπέβερν να υποβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία.

Το επόμενο πρωτάθλημα, ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει με την ίδια σύνθεση 16 ομάδων, ωστόσο, οι προσφυγές που κατέθεσε η Μπέβερεν, ανέτρεψαν τα δεδομένα και η Λίγκα αποφάσισε να επανεξετάσει την προοπτική της φόρμουλας του πρωταθλήματος των 18 ομάδων, με παραμονή της Μπέβερεν και ταυτόχρονη άνοδο των Λέουβεν και Μπέρσχοτ από τη δεύτερη κατηγορία.

Έτσι το format των τελευταίων ετών, με 16 ομάδες και πλέι οφ πρωταθλητή με τη συμμετοχή των έξι πρώτων συλλόγων θα εγκαταλειφθεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Jupiler Pro League», τα νέο πρωτάθλημα θα έχει πλέον 34 αγωνιστικές κανονικής περιόδου, ενώ θα υπάρξουν «πλέι οφ πρωταθλητή», αλλά με τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων και «πλέι οφ Europa League», για τις ομάδες που θα τερματίσουν από την 5η έως την 8η θέση στην κανονική περίοδο.

Η επανέναρξη του βελγικού πρωταθλήματος, θα γίνει με κλειστές πόρτες σε όλο τον Αύγουστο και στο τέλος του μήνα θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης από τις υγειονομικές αρχές.