Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μάνατζερ Φερέιρα: «Πιο χαρούμενος από ποτέ ο Αμπέλ στον ΠΑΟΚ»

Μάνατζερ Φερέιρα: «Πιο χαρούμενος από ποτέ ο Αμπέλ στον ΠΑΟΚ»

Για τον Αμπέλ Φερέιρα και την παρουσία του στον ΠΑΟΚ μίλησε ο μάνατζερ του προπονητή του Δικεφάλου του Βορρά Ούγκο Καχούδα, ο οποίος τόνισε πως ο Πορτογάλος τεχνικός είναι πιο χαρούμενος από ποτέ στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όλα όσα είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη:

«Μέσα στις υποχρεώσεις ενός ατζέντη δεν είναι μόνο η υπογραφή ενός συμβολαίου. Περίπου 20 ημέρες τον μήνα πρέπει να ταξιδεύει γιατί έχει την υποχρέωση να προσφέρει το λεγόμενο service στους πελάτες του. Δηλαδή να βλέπει αν είναι εντάξει οι συνθήκες που εργάζονται, τις ανάγκες τους και γενικότερα να διαπιστώνει αν είναι χαρούμενοι. Πάντα ένας μάνατζερ πρέπει να επισκέπτεται τους πελάτες τους και να βλέπει αν είναι όλα εντάξει».

Πρόσθεσε ότι: «Ο Αμπέλ Φερέιρα είναι πάρα πολύ χαρούμενος στον ΠΑΟΚ. Πιο χαρούμενος από ποτέ θα έλεγα. Είναι δύσκολο να τον δεις τόσο χαρούμενο. Του αρέσει ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, οι παίκτες, η πόλη, η κουλτούρα, η χώρα, γι' αυτό και το απολαμβάνει. Εχει προσαρμοστεί, μην ξεχνάμε, όμως, ότι άλλαξε χώρα και ομάδα. Είχε να συνεργαστεί με ανθρώπους με διαφορετική νοοτροπία, άλλες συνθήκες ζωής, να μάθει τα στελέχη του ΠΑΟΚ και, φυσικά, να τον μάθουν και αυτοί. Μετά από τέσσερις μήνες έχει προσαρμοστεί. Αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, την νοοτροπία των ποδοσφαιριστών, αλλά και πως λειτουργεί ο σύλλογος. Εχει μάθει, επίσης, τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών για να τους αξιοποιεί καλύτερα. Γνωρίζει, πλέον,το ελληνικό Πρωτάθλημα, ξέρει τα βασικά και τους παίκτες. Επένδυσε πολλές ώρες δουλειάς στο γραφείο του για να μάθει το ελληνικό ποδόσφαιρο και πως παίζουν οι ποδοσφαιριστές».

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ σημείωσε: «Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει βελτίωση από εβδομάδα σε εβδομάδα. Δεν μίλησα μαζί του για το παιχνίδι με την Ξάνθη, γενικότερα δεν μιλάω με τον Αμπέλ για τις αγωνιστικές λεπτομέρειες αλλά μπορεί να καταλάβει ο καθένας ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος. Αντιμετώπισε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, την Ξάνθη, αλλά και πάλι ηταν πολύ επιθετικός και αν δεν υπήρχε το VAR το σκορ θα είχε πάει στο 5-0. Γενικότερα όσοι παρακολουθούν τον Αμπέλ Φερέιρα ξέρουν ότι οι ομάδες του πάντα απέδιδαν επιθετικό ποδόσφαιρο. Οι πρώτες εβδομάδες ήταν της υπομονής, αλλά είναι προφανές ότι, πλέον, έχει περάσει τις ιδέες του και ο ΠΑΟΚ είναι ελκυστικός».

Για το πως αντιλαμβάνετε ο Φερέιρα την αντιπαλότητα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού υπογράμμισε: «Δεν του φαίνεται περίεργο, το βρίσκει πάρα πολύ φυσιολογικό. Η αλήθεια είναι ότι αντιπαλότητα υπάρχει σε όλες τις χώρες, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία για παράδειγμα. Στην Ελλάδα, βέβαια, ο κόσμος πολλές φορές είναι νευρικός, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ένας τρόπος διασκέδασης και πρέπει να βλέπουμε την καλή του πλευρά. Τόσο στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ξάνθη, όσο και στο Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ τα γήπεδα ήταν γεμάτα και αυτό είναι το θετικό».