Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
142

Λουτσέσκου: «Κίνητρο για όλους στον ΠΑΟΚ όσα έγιναν πέρυσι»

Για το «διαζύγιο» του πατέρα του με την εθνική ομάδα της Τουρκίας, αλλά και για το φετινό κίνητρο του ΠΑΟΚ μίλησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε μέσο της Ρουμανίας.

Όπως ανέφερε, λοιπόν, ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά, ο ρόλος του ομοσπονδιακού τεχνικού της Τουρκίας δεν ταίριαζε και δεν έκανε χαρούμενο τον Μίρτσεα Λουτσέσκου, σημειώνοντας πως:

«Προσωπικά δεν είμαι καθόλου λυπημένος. Είμαι πραγματικά χαρούμενος γι’ αυτόν. Δεν τον είδα ποτέ μέσα σε αυτήν την κατάσταση. Είναι μια κατάσταση που δεν μπορείς να ελέγχεις ως προπονητής. Δεν είσαι καθημερινά στο γήπεδο, να μεταφέρεις τις ιδέες σου και να εκπαιδεύεις τους παίκτες σου. Δεν ένιωσα ποτέ ικανοποιημένος από το επάγγελμα στην εθνική ομάδα. Χθες το βράδυ που μίλησα μαζί του, μου εξήγησε τι συνέβη και του είπα πως ήταν η πιο σοφή απόφαση».

Παράλληλα, στάθηκε και στη «μάχη» του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, τονίζοντας πως τα όσα έγιναν πέρυσι, έδωσαν σε όλους στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο φέτος:

«Είναι μια νίκη (σ.σ. επί του Ολυμπιακού) που μας πάει πολύ μπροστά. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Έχουμε αυτοπεποίθηση, κίνητρο αλλά ακόμη απομένουν δέκα αγωνιστικές. Πρέπει να ετοιμαστούμε και να εστιάσουμε σε κάθε παιχνίδι. Να βλέπουμε κάθε ματς σαν τελικό και να δώσουμε τα πάντα.

Δεν έχει σημασία πόσες νίκες έχουμε σημειώσει ή σε πόσα ματς είμαστε αήττητοι. Το βασικό είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Εστιάζω σε αυτά που έχουμε να κάνουμε. Αν δεν είσαι προσεκτικός, κινδυνεύεις να χάσεις τα πάντα.

Δεν μιλάμε για... εκδίκηση, με αφορμή τα όσα έγιναν πέρσι, αν και η απογοήτευσή μας ήταν πολύ μεγάλη, αλλά είναι πράγματα που τα κρατάμε για όλη μας τη ζωή. Επειδή ακριβώς πέρυσι κερδίσαμε το πρωτάθλημα στο γήπεδο και δεν μπορέσαμε να το χαρούμε, αυτή η απογοήτευση έγινε το μεγαλύτερο κίνητρο για εμάς φέτος».