Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σκόνδρας: «Να παιχτεί στα ίσα το πρωτάθλημα»

Σκόνδρας: «Να παιχτεί στα ίσα το πρωτάθλημα»

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και εκεί θέλει να διατηρηθεί, με τον Γιάννη Σκόνδρα να επισημαίνει πως οι Θεσσαλονικείς δίκαια καταλαμβάνουν την πρωτιά, αφού παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ο δεξιός οπισθοφύλακας του «δικεφάλου» μίλησε - μεταξύ άλλων - για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, τονίζοντας πως είναι ζωτική ανάγκη να «καθαρίσει» η βρομιά που λυμαίνει την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. 

Ο Έλληνας αμυντικός μίλησε στην εφημερίδα «Live Sport»:

Για την προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ: «Είναι σημαντικό ότι φέτος ξεκίνησα πολύ καλά και άφησα πίσω την περυσινή σεζόν που δεν πήγα καλά. Νομίζω πως πλέον έχω προσαρμοστεί πλήρως στις συνθήκες του κλαμπ. Ξέρω τι περιμένουν όλοι από μένα. Ξέρω πως οι εμπειρίες που αποκόμισα πέρυσι ήταν πάρα πολύ σημαντικές για να είμαι έτσι σήμερα».

Για την πορεία της ομάδας πέρυσι στα playoffs: «Όλη η χρονιά δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Δεν είχε να κάνει με τους παίκτες. Ήμασταν όλοι υπεύθυνοι. Δεν φτιάχτηκε μια ομάδα σταθερή. Φαινόταν άλλωστε και από τα αποτελέσματα. Δεν υπήρχε δέσιμο. Δεν υπήρχε ομάδα. Δεν μπορούσαμε παρά να βασιστούμε στις καλές μας μέρες. Τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς».

Για την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών, που στέρησε την έξοδο στο Champions League: «Ο κόπος μιας σεζόν πετάχτηκε στα σκουπίδια. Παρόλο που ομάδα δεν ήταν αυτή που έπρεπε, μας στέρησαν το δικαίωμα αυτό και ως ομάδα δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Πάντως, η αλήθεια είναι πως οι παλιοί παίκτες της ομάδας έχουν πεισμώσει. Δεν μπορεί να κρίνονται στόχοι εκτός αγωνιστικού χώρου».

Για την πρώτη θέση στη βαθμολογία: «Ότι είμαστε πρώτοι σημαίνει πως παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Έχουμε βάλει πολλά γκολ, έχουμε κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις, έχουμε κερδίσει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό. Άρα δεν μπορεί να μας αμφισβητήσει κανένας. Μάλιστα, αν δεν υπήρχαν παιχνίδια στα οποία παρουσιαστήκαμε επιπόλαιοι, τότε η κατάσταση θα ήταν καλύτερη για εμάς. Είναι μερικά παιχνίδια που ενώ δεν έχουμε τις δυνάμεις να παίξουμε όπως μας αρέσει, εμείς το επιχειρούμε. Έρχεται η στιγμή που πληρώνουμε αυτήν την επιλογή μας. Είναι καθαρά θέμα δικής μας διαχείρισης μέσα στο παιχνίδι. Είναι θέμα των παικτών».

Για το αν νιώθει πως αγωνίζεται κόντρα σε περισσότερους από έντεκα αντιπάλους: «Πολλές στιγμές συμβαίνει αυτό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις, ανθρώπινα, είναι να θυμώσεις. Όμως έτσι κάνεις κακό στην ομάδα σου. Δεν πρέπει να θυμώνουμε, δεν πρέπει να αντιδράμε. Συμβαίνουν πράγματα πάντως που, ως ποδοσφαιριστές, δεν τα χωράει ο νους μας. Αυτό που συζητάμε οι παίκτες -και όχι μόνο μέσα στον ΠΑΟΚ- είναι να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Να φύγουν όλοι αυτοί που το βρωμίζουν και να παιχτεί ένα πρωτάθλημα στα ίσα, ανταγωνιστικό».