Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
142

Τα θετικά μηνύματα και το «αλλά» για Ινσούα - Αρκετά ερωτηματικά για Γιόχανσον

Ο Παναθηναϊκός έχοντας ολοκληρώσει με θετικό τρόπο την υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Δημήτρη Κουρμπέλη, έχει στρέψει την προσοχή του στα υπόλοιπα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν.

Το σημαντικότερο ίσως από αυτά έχει να κάνει με τον Εμάνουελ Ινσούα. Ο Αργεντινός αριστερός οπισθοφύλακας αποτελεί μία πολύτιμη μονάδα του πράσινου ρόστερ και από το τριφύλλι υπάρχει σαφής επιθυμία να παραμείνει στην ομάδα και μετά το προσεχές καλοκαίρι.

Παρ’ όλα αυτά, το οικονομικό είναι αυτό που θα κρίνει την οριστική κατάληξη της υπόθεσης.

Αυτό που μπορεί και πρέπει να καταγραφεί για την ώρα είναι πως ο Ινσούα δείχνει κι αυτός από την πλευρά του πως θέλει να συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Με τη στάση του το διάστημα αυτό που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις επιβεβαιώνει αυτό που είπε και στις δηλώσεις του στο περιθώριο των εγκαινίων της νέας μπουτίκ.

Από τον Παναθηναϊκό υπάρχει πρόθεση και για μία μικρή -πάντα στα πλαίσια που επιτρέπει το μπάτζετ και η πολιτική της ομάδας- υπέρβαση, προκειμένου ο Ινσούα να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Για να μπορέσει, όμως, να διαπιστωθεί και στην πράξη πόσο κοντά είναι το happy end, θα πρέπει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής να καταστήσει σαφές ποιες ακριβώς είναι οι απαιτήσεις του.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Ματίας Γιόχανσον, τα πράγματα είναι αρκετά πιο σύνθετα, αφού ο Σουηδός δεξιός μπακ φέρεται να έχει οικονομικές αξιώσεις αρκετά μεγαλύτερες από αυτό που αξιολογείται με βάση την απόδοσή του στον αγωνιστικό χώρο.

Λαμβάνοντας υπόψιν και τα δεδομένα που επικρατούν στον σύλλογο, μοιάζει αδύνατο να συνεχίσει να έχει ο Γιόχανσον ένα συμβόλαιο σαν αυτό που «τρέχει».

Θα πρέπει, λοιπόν, για να υπάρξει ενδεχόμενο συμφωνίας, να πέσει σε ό,τι έχει να κάνει με τις απαιτήσεις του και έτσι να μπορέσει να βρεθεί σημείο επαφής.

Σε διαφορετική περίπτωση οι δρόμοι Παναθηναϊκού και Γιόχανσον θα χωρίσουν το προσεχές καλοκαίρι.