Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βόβορας

Αυτά είπε ο Γιώργος Βόβορας για τον Αργύρη Πεδουλάκη

Ο Γιώργος Βόβορας μιλώντας για το ματς με τον Ιωνικό, στάθηκε στα όσα έγιναν στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ μετά το «διαζύγιο» με τον Αργύρη Πεδουλάκη, τον οποίο και χαρακτήρισε μέντορά του. Επίσης υποστήριξε ότι ο Φριντέτ θα ακολουθήσει εκτός απρόοπτου την αποστολή στο Κάουνας. 

Ο Έλληνας τεχνικός που πήρε θέση στην άκρη του «πράσινου» πάγκου μετά την απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουλάκη, είπε χαρακτηριστικά: «Μετά από δύο ματς που χάσαμε στον πόντο, αλλά και τις αλλαγές που έγιναν στην ομάδα με τον κόουτς Πεδουλάκη, ξέραμε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Έπρεπε να δούμε το ματς αυτό σαν αντίδραση και για 40 λεπτά να παίξουμε επιθετικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Με φουλ ενέργεια. Και το κάναμε. Ήταν μια καλή προπόνηση για το ματς με την Ζαλγκίρις. Να μπορέσει να αλλάξει η νοοτροπία μας και η σκέψη μας μετά από δύο συνεχόμενες ήττες». 

Όσο για τον στόχο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο σημερινό ματς είπε: «Είχαμε βάλει σαν βασική προτεραιότητα τα παιδιά που έπαιξαν στο ματς της Πέμπτης να είναι στα 15 λεπτά η συμμετοχή τους και το καταφέραμε. Τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο έπρεπε να κρατήσουν ψηλά το επίπεδο της ενέργειας. Αυτός ήταν ο στόχος μας και σε μεγάλο βαθμό τον πετύχαμε». 

Για τη δική του κατάσταση και τα συναισθήματα που επηρεάζουν την ομάδα;: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους. Και για εμένα προσωπικά. Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι ο μέντοράς μου. Η σχέση μας είναι ανθρώπινη. Είναι εκείνος που με έμαθε εκτός από το να βλέπω το μπάσκετ να το σκέφτομαι κιόλας. Την Παρασκευή το απόγευμα περάσαμε μια δύσκολη στιγμή. Συγκινησιακά φορτισμένη, με την ομιλία του κόουτς. Αυτό το ματς θα μας βοηθήσει να φύγει αυτή η φόρτιση. Στην Euroleague σε μια τόσο δύσκολη διοργάνωση, πρέπει να αφήσουμε τα συναισθήματα κατά μέρους. Με την Άλμπα δεν έγινε αυτό και επηρέασε το παιχνίδι μας. Αυτό το είπαμε. Να μην παίξουμε με τόσο έντονα διαγράμματα στα συναισθήματά μας». 

Τέλος για την κατάσταση του Τζίμερ Φριντέτ είπε: «Ο Τζίμερ θα μπει να προπονηθεί με την ομάδα αύριο και αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο θα ταξιδέψει κανονικά με την αποστολή για το Κάουνας και το ματς με την Ζαλγκίρις».