Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
421

Δώνης: «Ο Παναθηναϊκός θα είναι φέτος ανταγωνιστικός»

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε μετά το τέλος του εκτός έδρας φιλικού παιχνιδιού με τη Γαλατασαράι, στο οποίο ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-1, αναλύοντας το ματς, αλλά εξηγώντας και γιατί οι πράσινοι θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικοί σε σχέση με πέρυσι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του τριφυλλιού:

- Η άποψή σας για το φιλικό με τη Γαλατασαράι:

Μπορεί να ήταν ένα φιλικό παιχνίδι όμως έχω πει πως έχουμε μπει σε μία διαδικασία που τέτοια δύσκολα παιχνίδια αυτού του επιπέδου θέλω να προσπαθούμε να τα κερδίζουμε. Οπότε αν σταθούμε στο αποτέλεσμα, θα πω πως αν παίζεις έτσι πρέπει να κερδίζεις. Στο κομμάτι της εμφάνισης τώρα, αυτό που εμένα με ικανοποιεί είναι πως βελτιωνόμαστε στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης που είναι σημαντικό στο χτίσιμο του παιχνιδιού μας. Γιατί όταν έχεις να αντιμετωπίσεις καλές άμυνες, καλούς και ποιοτικούς παίκτες κι εμείς καταφέρνουμε να βάλουμε δύσκολα στους αντιπάλους μας σε όλες μας τις ζώνες τότε μιλάμε για ένα σημαντικό βήμα στην διαδικασία της προετοιμασίας μας. Εμένα με ικανοποιεί που σε ένα τέτοιο παιχνίδι ήμασταν πιεστικοί είχαμε καλές συνεργασίες και αν δούμε όλο το 90λεπτο δεν μπορώ να πω πως δεχτήκαμε οργανωμένες φάσεις. Παρά μόνο από στυμμένα και από μία κόντρα ύστερα από την χαμένη φάση του Μακέντα. Με την συνολική εικόνα μας θα έπρεπε να έχουμε πετύχει περισσότερα γκολ. 

 - Το δεύτερο γκολ ο Παναθηναϊκός το δέχτηκε στο καλύτερο του σημείο, ίσως αυτό σας κάνει να σκέφτεστε πως θα έπρεπε να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα... 

Όχι εγώ βλέπω την εικόνα της ομάδας και την κίνηση της ομάδας, τακτικά όταν έχουμε την μπάλα και ανεξάρτητα με το πως κυλάει το παιχνίδι εμείς θα πρέπει να παραμένουμε πιστοί στο πλάνο μας και να μην μας επηρεάζει η πίεση που μπορεί να μας βάζει ένα αποτέλεσμα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο πόσο καλός είσαι τεχνικά ή τακτικά, αλλά το ποδόσφαιρο έχει και το παιχνίδι του μυαλού, οπότε θα πρέπει να παίζεις πάντα με καθαρό μυαλό. Για μένα λοιπόν στο δεύτερο γκολ δεν έπρεπε να ψάξουμε τέτοια πάσα, έπρεπε να κάνουμε υπομονή, να παίξουμε με πάσα προς τα πίσω, είναι ένα εύκολο γκολ αυτό που φάγαμε, αντίθετα με το πρώτο που ήταν μία στυμμένη φάση, ένα τυχαίο γκολ, γιατί διώξαμε τη μπάλα η οποία έσκασε μέσα στην περιοχή και εκεί βρέθηκε ο αντίπαλος. 

- Ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να είναι ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα, σύμφωνα και με τα όσα έχει δείξει στην προετοιμασία; 

Με τους συνεργάτες μου έχω ένα συγκεκριμένο πλάνο από την αρχή της προετοιμασίας, το οποίο έχει απαράβατες αρχές. Γιατί υπάρχουν 10-12 παίκτες που φέτος προπονήθηκαν πάρα πολύ καλά και μπαίνουν σε μία διαδικασία από την φάση των εφήβων να μπουν σε εκείνη που θα γίνουν κανονικοί ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να αντέχουν την πίεση μίας μεγάλης ομάδας. Μέχρι τώρα, σε όλα τα επίπεδα τα καταφέρνουν μια χαρά. Οι παίκτες που είναι σε μία μεσαία ηλικία, πάνω από 23, θα πρέπει να γίνουν πιο αθλητές και με πιο δυνατή προσωπικότητα κι αυτοί τα πηγαίνουν μια χαρά. Το τρίτο κομμάτι που επίσης είναι βασικό, είναι ότι αποδείχθηκε πέρσι που δεν ήμασταν στην κατάσταση που είμαστε τώρα, όταν παρουσιάστηκαν ανάγκες, είτε από τραυματισμούς, είτε από τιμωρίες, είτε από αρρώστιες, δεν είχαμε το βάθος που θα έπρεπε για να ανταπεξέλθουμε. Έτσι φέτος έπρεπε να ενσωματωθούν παίκτες που θα έχουν καλή ποιότητα, ώστε να υπάρξει μία 18άδα-20άδα συν τους νέους που έρχονται από πίσω, ώστε ο Παναθηναϊκός να είναι σίγουρα ανταγωνιστικός.