Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρότζεκτ Βοτανικού: Οι αλλαγές που θα εντάξουν το κλειστό μπάσκετ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Πρότζεκτ Βοτανικού: Οι αλλαγές που θα εντάξουν το κλειστό μπάσκετ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Οι εξελίξεις «τρέχουν» στο πρότζεκτ του Βοτανικού, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις και συσκέψεις για να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα η διαδικασία.

Στη Διπλή Ανάπλαση του Βοτανικού επιχειρείται να… χωρέσει και το κλειστό μπάσκετ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Ωστόσο, για να είναι όλο το εγχείρημα νομότυπο, ήταν απαραίτητες κάποιες αλλαγές.

Συγκεκριμένα, η συνολική δόμηση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 47.000 τετραγωνικά μέτρα, ώστε να διατηρηθεί το ισοζύγιο πρασίνου στο επιθυμητό επίπεδο του 70%, το οποίο ορίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα του 2013.

Η λύση, λοιπόν, που προωθείται από κοινού από τον Δήμο Αθηνών και τον Παναθηναϊκό είναι η μείωση της χωρητικότητας του γηπέδου κατά 8.000 θέσεις (από 40.000 σε 32.000) και η μείωση της έκτασης των εμπορικών χρήσεων που είχαν προβλεφθεί.

Όλος αυτός ο χώρος που θα εξοικονομηθεί από τις προαναφερθείσες αλλαγές, θα προστεθεί στους χώρους που προορίζονταν αρχικά για αθλητικές χρήσεις του Δήμου, προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος για να ανεγερθεί το κλειστό μπάσκετ για τους πράσινους που θα έχει χωρητικότητα 14.000 θεατών.