Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στο επίκεντρο το πλάνο βιωσιμότητας για τον Παναθηναϊκό

Στο επίκεντρο το πλάνο βιωσιμότητας για τον Παναθηναϊκό

Οι οφειλές δεν είναι το μόνο «αγκάθι» που έχει να διαχειριστεί η διοίκηση του Παναθηναϊκού στην προσπάθειά της να συμπληρώσει τον φάκελο που θα καταθέσει στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Εξίσου σημαντικό είναι και το πλάνο βιωσιμότητας που θα πρέπει να αποδεικνύει ότι η ΠΑΕ θα αντλήσει επαρκή κεφάλαια για να μη «σκάσει» στη διάρκεια της σεζόν 2019-2020.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο Νίκος Νταμπίζας δεν έχει προτείνει ακόμη αναπροσαρμογές συμβολαίων στους ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού, καθώς δεν θέλει να επηρεαστεί το πλάνο ενόψει της άδειας.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει κλεισμένες τις δύο βασικές «πηγές» εσόδων για την επόμενη χρονιά: τα τηλεοπτικά με την ΕΡΤ και τον ΟΠΑΠ στη φανέλα. Πρόκειται για δύο επικερδείς χορηγίες, οι οποίες καλύπτουν εξ ολοκλήρου το μεικτό μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Επίσης, η Molto θα ανανεώσει τη σύμβασή της, αφού ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συνεισφέρει οικονομικά σε σταθερή βάση, ενώ η αναμενόμενη συμφωνία με τη Robe Di Kappa, αν επιτευχθεί εγκαίρως, θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τη θέση των πράσινων.

Επιπλέον, πρέπει να προσμετρηθεί το χαμηλό λειτουργικό κόστος που έχει επιβάλλει η διοίκηση και η διαρκής χρηματοδότηση από τον Γιάννη Αλαφούζο μέσω των διαδοχικών Αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου.

Πρόκριμα για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού θα αποτελέσει η γνώμη που θα εκφράσει ο ορκωτός λογιστής της Grant Thornton, ο οποίος θα εξετάσει τον ισολογισμό της ΠΑΕ.

Πέρυσι, η έκθεση ήταν αρνητική και επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός δεν πληρούσε ούτε ένα από τα κριτήρια για να αδειοδοτηθεί.

Από εκεί και πέρα, η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει προθεσμία μέχρι τις 31 Μαρτίου για να διακανονίσει ή να εξοφλήσει κάθε οφειλή. Η καταληκτική ημερομηνία δεν ισχύει για όσες προσφυγές εκκρεμούν στα όργανα της ΕΠΟ, διότι πρέπει να εκδικαστούν μέχρι τον τελικό βαθμό.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν διατηρούνται ανοιχτές οι υποθέσεις του Ρινάλντι και του Στραματσόνι, δεν θα κοστίσουν στην ΠΑΕ την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.