Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ματιέ

Αυτά είναι τα τελευταία δεδομένα για τον Ματιέ και τον Ολυμπιακό

Ο Ζερεμί Ματιέ με την εμπειρία ετών και με μία γεμάτη χρονιά στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, φέρεται να αρνήθηκε πρόταση της ομάδας του για νέο συμβόλαιο. Σε αυτήν την φάση λοιπόν εύλογα ορισμένοι θα αναρωτηθούν γιατί ο Γάλλος στόπερ τα “γύρισε” και δήλωσε πως θέλει να μείνει στον σύλλογο αλλά έριξε το... μπαλάκι στην Σπόρτινγκ.

Τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Ο Ματιέ σε αυτήν την χρονική περίοδο συζητάει για το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του. Αυτό που ζητάει λοιπόν είναι ένα κλειστό διετές και με καλές απολαβές (σ.σ. θυμίζουμε πως στην Σπόρτινγκ η αμοιβή του είναι πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ). Οι Πορτογάλοι του προσφέρουν μονοετές συμβόλαιο και όχι με τις απολαβές που θα τον έκαναν να δώσει θετική απάντηση και είναι είναι λοιπόν τα δύο σημεία - κλειδιά. Ο Ματιέ αφήνει να εννοηθεί πως έχει κάνει την... αντιπρότασή του και περιμένει την Σπόρτινγκ. Είναι κάτι που θα ξεκαθαριστεί λογικά μέχρι το τέλος του μήνα.

Όσο για τον Ολυμπιακό; Οι πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν πως του έχει μεταφερθεί και ενδιαφέρον αλλά και κρούση αλλά ο ίδιος θέλει να απαντήσει εφόσον ξεκαθαριστεί το... status του στην Σπόρτινγκ. Προφανώς πάντως ο Ολυμπιακός θα κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για τον έμπειρο σέντερ μπακ. Ο γεννηθείς το 1983 Γάλλος παίζει στόπερ και αριστερός μπακ και φέτος είχε 31 ματς με 3 γκολ. Στο παρελθόν έχει θητεία σε Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Τουλούζ και Σοσό, ενώ αναδείχθηκε από τις Ακαδημίες της Σοσό. Εκτός από Σπόρτινγκ και Ολυμπιακό έχει κρούσεις και από την Γαλλία, όπως από την Μπορντό και από την Ιβηρική Χερσόνησο, ενώ ακόμα και εάν επιδιώξει να σταματήσει το ποδόσφαιρο του έχει γίνει πρόταση να αναλάβει πόστο τις Ακαδημίες της Σοσό.