Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ποκουσέφσκι: «Σκέφτομαι το ΝΒΑ, αυτό έχω μάθει από τον Σπανούλη»

Ποκουσέφσκι: «Σκέφτομαι το ΝΒΑ, αυτό έχω μάθει από τον Σπανούλη»

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι μίλησε σε σερβικό Μέσο κι αναφέρθηκε στην προοπτική του ΝΒΑ, στα... μαθήματα από τον Βασίλη Σπανούλη και στην εμπειρία της Α2.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην σερβική «Zurnal», ο 18χρονος παίκτης κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως τον παρακολουθούν σταθερά πολλά... μάτια από τον «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ: «Γνωρίζω τι συμβαίνει, αλλά προσπαθώ να μη δίνω σημασία. Μου δίνει κίνητρο για να δουλεύω ακόμη περισσότερο και να δείχνω τι μπορώ να κάνω. Φυσικά σκέφτομαι το ΝΒΑ, τα επόμενα βήματα της καριέρας μου, αλλά με ενδιαφέρει το μπάσκετ. Κάνω ο,τι μπορώ κι όλα τα άλλα θα έρθουν.

Έχω ακούσει να με συγκρίνουν με πολλούς παίκτες, όπως ο Μπιέλιτσα, ο Πορζίνγκις, ο Γιόκιτς, ο Νοβίτσκι. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανοίξει το δρόμο για νεαρούς Ευρωπαίους στο ΝΒΑ. Βλέπω αγώνες όποτε μπορώ και παρακολουθώ τι κάνουν οι ηγέτες».

Σχετικά με το τι έχει μάθει δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη, είπε: «Από την αρχή της σεζόν προπονούμαι κανονικά με την πρώτη ομάδα, ενώ εδώ και δυο-τρία χρόνια έχω την ευκαιρία να προπονούμαι δίπλα στον Σπανούλη. Έχω μάθει ότι, είτε είσαι 18, είτε 38, πρέπει να κάνεις κάθε προπόνηση στο maximum, ώστε να προοδεύεις διαρκώς».

Παράλληλα, εξήγησε και την κατάσταση με την συμμετοχή του στην ομάδα της Α2: «Ήταν μια παράξενη κατάσταση για την ομάδα, αλλά για μένα ήταν εξαιρετική εμπειρία να παίζω στην Α2. Είμαι χαρούμενος με την πρόοδο της ομάδας και τη θέση της στην κατάταξη, δεδομένου πως ξεκινήσαμε με -6».