Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στις εκλογές της ΕΟΚ - Δεν αναγνωρίζει τίποτα ο Βασιλακόπουλος!

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στις εκλογές της ΕΟΚ - Δεν αναγνωρίζει τίποτα ο Βασιλακόπουλος!

Σε ένα δίμηνο θα έχουμε τις εκλογές στην ΕΟΚ και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα υπάρξει νέα τάξη πραγμάτων, με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να μην έχει δικαίωμα επανεκλογής μετά από πολλές δεκαετίες.

Το ρεπορτάζ για τον εκλογικό νόμο που θα ισχύσει φέρνει πολλά νέα στοιχεία στην επιφάνεια, έστω κι αν ο νυν πρόεδρος παρουσιάζεται αμετακίνητος στις προθέσεις του.

Πρώτον, τα σωματεία θα ψηφίζουν ξεχωριστά για πρόεδρο της ΕΟΚ. Δεν θα είναι, δηλαδή, όλοι μαζί οι υποψήφιοι. Θα υπάρχει σαφής διαχωρισμός για όσους είναι υποψήφιοι για την προεδρία (π.χ. Λιόλιος, Φασούλας, Δελημπαλταδάκης, Σγουρός μέχρι τώρα) και για όσους θα βρίσκονται στο Δ.Σ.

Θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο τα σωματεία που βρίσκονται στο Μητρώο και κυρίως έχουν εγγραφεί μέχρι και 20 μέρες πριν τις εκλογές.

Επίσης, αν μια Ένωση περιλαμβάνει περισσότερα από 10 σωματεία, τότε η ψηφοφορία θα γίνεται κατά τόπους σε Ενώσεις.

Από τη στιγμή κατά την οποία το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα, τότε για να εκλεγεί στο Δ.Σ. κάποιος που θα είναι υποψήφιος πρόεδρος, θα πρέπει να πάρει 25%.

Επίσης, θα υπάρχει δικαστικός αντιπρόσωπος και όσοι είναι πάνω από 71 ετών, δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο στις Επιτροπές.

Όπως αντιλαμβάνεστε το τελευταίο, το ηλικιακό όριο δηλαδή, σηματοδοτεί και το τέλος εποχής (κι επισήμως) του Βασιλακόπουλου από την ηγεσία της ΕΟΚ, ανεξάρτητα αν ο ίδιος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει.

Ο Βασιλακόπουλος αναμένεται να θέσει κανονικά υποψηφιότητα. Αυτό βγαίνει από το περιβάλλον του. Ο νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας θέλει με τον τρόπο αυτό να δείξει ότι δεν αναγνωρίζει τίποτα σχετικά με το ηλικιακό όριο και ταυτόχρονα πιστεύει ότι θα κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στους υπόλοιπους που θα πρέπει μετά να πάνε στο ΣτΕ για να τον «ρίξουν».

Το βέβαιο είναι ότι οι εκλογές της ΕΟΚ δεν θα μας αφήσουν αδιάφορους.