Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βασιλειάδης: «Ο Σχορτσιανίτης δεν έτρωγε σαν τρελός – Γι’ αυτό δεν πήγε στο ΝΒΑ»

Βασιλειάδης: «Ο Σχορτσιανίτης δεν έτρωγε σαν τρελός – Γι’ αυτό δεν πήγε στο ΝΒΑ»

Ο Κώστας Βασιλειάδης εξήγησε τον λόγο που έκοψε τον δρόμο του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη προς το ΝΒΑ σε δηλώσεις που έκανε στην ισπανική ιστοσελίδα «Solobasket».

Ο «Βάσκος» τόνισε ότι ο Σόφο είχε θέμα με τα κιλά του και αυτό δεν του επέτρεψε να κάνει το μεγάλο «μπαμ» και να πάει στο ΝΒΑ. Όπως εξήγησε ο πολύπειρος παίκτης το πρόβλημα του «Baby Shaq» δεν ήταν πως έτρωγε συνέχεια, αλλά είχε θέμα μια ορμόνη στον οργανισμό του που τον έκανε να παίρνει συνέχεια κιλά όταν έτρωγε συγκεκριμένες τροφές.

«Κάποιοι τραυματισμοί κι ένα πρόβλημα με τα κιλά τον κράτησαν μακριά από το ΝΒΑ, λόγοι δηλαδή που δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ. Έδειξε το επίπεδό του στις ομάδες που έπαιξε. Είναι πολύ καλός μου φίλος, έχουμε περάσει πάρα πολλές ώρες μαζί. Είναι με την οικογένειά του και θέλει να απολαύσει τα τελευταία του χρόνια στο ΝΒΑ. Νομίζω πως αν δεν είχε το θέμα με το βάρος, θα κατέληγε στο ΝΒΑ. Το πρόβλημα είναι πως δεν έτρωγε σαν τρελός, απλά είχε ένα θέμα κάποια ορμόνη», είπε ο Βασιλειάδης για τον Σόφο και συμπλήρωσε:

«Όταν τον είδε ένας ειδικός, διαπίστωσε ότι 3-4 τροφές τον κάνουν να παίρνει βάρος πολύ γρήγορα. Όταν σταμάτησε να τρώει τα συγκεκριμένα πράγματα, έχασε 12 κιλά σε τρεις μήνες κι έπαιζε εξαιρετικά. Είναι δύσκολο όμως να διατηρείς το βάρος σου». Ο 36χρονος παίκτης έκανε αναφορά και στο μέλλον του και άφησε να εννοηθεί ότι θα συνεχίσει το μπάσκετ, αλλά επισήμανε πως όταν κρεμάσει τα παπούτσια του θα ήθελε να ασχοληθεί με την προπονητική:

«Με όλα αυτά που συμβαίνουν με τον κορονοϊό, τα πάντα έχουν σταματήσει. Το καλοκαίρι είχα προγραμματίσει να παρακολουθήσω σεμινάρια προπονητικής στην Ελλάδα, αλλά δεν ξέρω για πότε θα μετατεθούν ή αν θα γίνουν διαδικτυακά. Όταν σταματήσω το μπάσκετ, θέλω να μπω στον κόσμο της προπονητικής, να δω πώς σκέφτονται οι προπονητές και αν μπορώ να προσαρμοστώ».