Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ιτούδης

«Ο Ιτούδης θα έχει την πρόκληση να κοουτσάρει τον Ντόντσιτς»

Ο πρόεδρος της σλοβενικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Ματέι Έρζαβεκ αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με τον Δημήτρη Ιτούδη, υποστηρίζοντας πως οι Σλοβένοι έχουν τον τρόπο να πείσουν τον προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Έρζαβεκ υπενθύμισε πως η Σλοβενία είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, τονίζοντας πως τα χρήματα δεν είναι το κίνητρο του Δημήτρη Ιτούδη ώστε να αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας:

«Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής. Αν δεν ενδιαφερόταν για το πρότζεκτ μας, θα το έλεγε. Πιστεύω πως έχουμε τον τρόπο να τον πείσουμε. 

Επίσης, γνωρίζω πως πρόκειται για έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές στην Ευρώπη. Επομένως, τα χρήματα δεν είναι το κίνητρό του στη συγκεκριμένη φάση”, δήλωσε αρχικά ο Σλοβένος παράγοντας, για να συμπληρώσει: 

“Είμαστε οι πρωταθλητές Ευρώπης. Αποτελεί πρόκληση για κάθε προπονητή η υπεράσπιση του τίτλου. Πρόκληση είναι και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Πιθανότατα, πάντως, η μεγαλύτερη πρόκληση από όλες είναι η συνεργασία με τον Λούκα Ντόντσιτς. Θέλουμε να χτίσουμε μια ομάδα γύρω του και παράλληλα να σιγουρευτούμε πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί και χωρίς εκείνον.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία, γιατί γνωρίζουμε μόνο το καλεντάρι της FIBA. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στις διοργανώσεις των ομάδων. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί».