Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προς BCL και η Λιμόζ

Προς BCL και η Λιμόζ

Το φετινό καλοκαίρι είναι «καυτό» για το Basketball Champions League.

Η διοργάνωση της FIBA έχει θέσει τον πήχη ψηλά, κάτι που αποδεικνύεται στην πράξη. Νταρουσάφακα, Ρίτας Βίλνιους, Τόφας Μπούρσα και Γαλατασαράι είναι οι ομάδες που άφησαν το EuroCup για να λάβουν μέρος στο BCL της νέας σεζόν, ενώ στη διοργάνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ θα βρεθούν και οι Φορτιτούντο Μπολόνια, Μπιλμπάο και Σαραγόσα (παρέμεινε για μία ακόμα σεζόν).

Οι προσθήκες, όμως, δεν σταματούν εκεί για τη διοργάνωση, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατή και ενισχυμένη, θέτοντας ψηλά τον πήχη των προσδοκιών από πλευράς ανταγωνισμού και θεάματος.

Πληροφορίες από Γαλλία αναφέρουν πως μία ακόμα ομάδα με σπουδαίο background και τεράστια αίγλη είναι πιθανό να κάνει το δρομολόγιο EuroCup-BCL. Ο λόγος για την ιστορική Λιμόζ, η οποία όχι απλώς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο μετακίνησης, αλλά το σενάριο αυτό γίνεται όλο και πιο δυνατό.

Όπως είχε κάνει γνωστό η λίγκα της Γαλλίας (LNB), τέσσερις θα είναι οι ομάδες του πρωταθλήματος που θα λάβουν μέρος στο BCL της νέας σεζόν. Οι δύο πρώτες θέσεις έχουν «κλειδώσει» από Ντιζόν και Στρασμπούρ, ενώ η τρίτη κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα θα «βαφτεί» πράσινη για χάρη της Λιμόζ.

Η κίνηση αυτή, εφόσον ολοκληρωθεί, θα έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς από τη σεζόν 2014-15, όταν και οι «Λιμουζό» επέστρεψαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παρέμεναν σταθερά υπό τη σκέπη της EuroLeague Basketball (2 σεζόν στην EuroLeague ως πρωταθλητές Γαλλίας και στη συνέχεια στο EuroCup), δείχνοντας πως πλέον το BCL αλλάζει τα δεδομένα και σταδιακά αποκτά ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο από την... πίτα.