Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αγγελόπουλος: «Θα δημιουργήσουμε κιτρινόμαυρη πολιτεία στα Λιόσια - Έχουμε πετύχει πράγματα που δεν τολμούσα καν να δημοσιοποιήσω»

Αγγελόπουλος: «Θα δημιουργήσουμε κιτρινόμαυρη πολιτεία στα Λιόσια - Έχουμε πετύχει πράγματα που δεν τολμούσα καν να δημοσιοποιήσω»

Ο Μάκης Αγγελόπουλος μίλησε για το νέο «παλάτι» της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια, την «κιτρινόμαυρη πολιτεία που όμοιά της δεν θα έχει υπάρξει» και τους στόχους του που έχουν επιτευχθεί.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ παραχώρησε συνέντευξη σε πολιτική εφημερίδα και ανέφερε αρχικά για το νέο γήπεδο της ομάδας: «Είμαι πολύ συγκινημένος, διότι νιώθω ότι παίρνει σάρκα και οστά ένα όνειρο ζωής και ιστορίας. Λύνεται ένα, στην κυριολεξία, αιώνιο πρόβλημα. Μα χρειάστηκε να περάσουν 96 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας για να μπορέσει επιτέλους να στεγαστεί στο δικό της σπιτικό».

Σχετικά με τους στόχους που είχε όταν ανέλαβε την ομάδα το 2014, τόνισε: «Πραγματικά, έχουμε πετύχει αυτά που είχα τότε στο μυαλό μου και μάλιστα κάποια εξ αυτών δεν τολμούσα να τα δημοσιοποιήσω. Η ομάδα κατέκτησε τέσσερις τίτλους μέσα σε μία διετία, αναδείξαμε και τιμήσαμε την ιστορία μας, με αποκορύφωμα την ταινία "1968", αναπτύξαμε τις ακαδημίες και τώρα είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο δικό μας σπίτι και να δημιουργήσουμε μια "κιτρινόμαυρη πολιτεία" που όμοιά της δεν θα έχει υπάρξει ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα».

Παράλληλα, υπερθεμάτισε σχετικά με το γήπεδο στα Λιόσια: «Ήταν αμαρτία από τον Θεό η ομάδα που έκανε λαϊκό άθλημα το μπάσκετ κι έφερε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην Ελλάδα να γυρίζει σαν την τσιγγάνα από εδώ και από εκεί. Σε αυτά τα 96 χρόνια άλλαξε 14 έδρες και επιτέλους τώρα θα έχουμε το δικό μας παλάτι και θα μπορέσουμε να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο και συνάμα να αναβαθμίσουμε το στάτους μας».

Κλείνοντας, ο Αγγελόπουλος δήλωσε: «Καημό και μαράζι το είχα στα πέτρινα χρόνια που ζήσαμε να βλέπω στο δρόμο ή στο γήπεδο κάποιο πιτσιρίκη να φοράει φανέλα της μπασκετικής ΑΕΚ. Και τώρα που μπήκαμε για τα καλά σε έναν δρόμο, ανυπομονώ να δω ένα γήπεδο γεμάτο από φιλάθλους και κυρίως από παιδιά που θα φτιάξουν τη νέα γενιά των ΑΕΚτζήδων».