Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΕΣΑΚΕ

Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ομόφωνα την διακοπή του πρωταθλήματος της Basket League!

Σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού πρωταθλήματος πάρθηκαν στην τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα ανάμεσα στον ΕΣΑΚΕ και τις ομάδες της Basket League. 

Κατά τη διάρκειά της, οι ομάδες της Basket League μαζί με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, αποφάσισαν για την οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος, μετά την εξάπλωση του κορoνοϊού στη χώρα μας. Μάλιστα, η σχετική απόφαση «πέρασε» με ψήφους 14-0.

Από εκεί και πέρα, δεν αποφασίστηκε πρωταθλητής ή επικύρωση βαθμολογίας. Επομένως, το ζήτημα των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, αλλά και το τι θα γίνει με τις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του ταμπλό, μένει να διευθετηθεί τις επόμενες μέρες. 

Επιπλέον, το βασικό θέμα που εκκρεμεί είναι το οικονομικό και το τι θα γίνει τους επόμενους μήνες με τους χορηγούς του πρωταθλήματος, αλλά και με τα συμβόλαια των αθλητών και των προπονητών.

Ο ΕΣΑΚΕ βρίσκεται σε επαφές με την Πολιτεία, καθώς την οριστική απόφαση για διακοπή μπορεί να πάρει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.