Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΕΟΚ

Οριστική αναβολή στις εκλογές της ΕΟΚ, τι αναφέρει η νέα ΚΥΑ

 Η χθεσινή δήλωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά, έγινε επίσημη μία ημέρα μετά. Η νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως βάζει οριστικό μπλόκο στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΟΚ, με αποτέλεσμα η διαδικασία που είχε προγραμματιστεί για αύριο να αναβάλλεται επ’ αόριστον και πλέον να μπορεί να γίνει μόνο ηλεκτρονικά.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ΚΥΑ για τις εκλογές σε ομοσπονδίες στις οποίες τα εγγεγραμμένα μέλη υπερβαίνουν τα 150: "Πάσης φύσεως εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, καθώς και γενικές συνελεύσεις διενεργούνται δια ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων (Παράρτημα 14), εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα εκατόν πενήντα (150).

Στις περιπτώσεις που τα εγγεγραμμένα μέλη είναι εκατόν πενήντα (150) και άνω, οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα. Εξαιρούνται από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου οι εκλογικές διαδικασίες που, κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας, έχουν ήδη εκκινήσει με φυσική ή επιστολική ψήφο και για τις οποίες έχουν υποβληθεί σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας".